Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında sabah saatlerinde denizde hortum meydana geldi. Kent genelinde etkili olan sağanak yağışın ardından İskele Mahallesi'ndeki Datça Yat Limanı açıklarında oluşan hortum, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından görüntülendi.
Deniz üzerinde bir süre ilerleyen hortum, herhangi bir hasara neden olmadan etkisini kaybetti. Bölge halkı, aniden ortaya çıkan bu doğa olayını şaşkınlıkla izlerken, bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla o anları kayda aldı.
Yetkililer, son günlerde bölgede hava koşullarının değişkenlik gösterdiğini belirterek, özellikle denizciler ve balıkçılar başta olmak üzere vatandaşların dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Datça açıklarında daha önce de benzer hortumların görüldüğünü hatırlatan uzmanlar, iklim değişikliğinin bu tür hava olaylarının sıklığını artırabileceğine dikkat çekti.
Muğla genelinde önümüzdeki günlerde de sağanak yağışların devam etmesi beklenirken, meteoroloji yetkilileri hava durumu tahminlerinin takip edilmesi gerektiğini vurguladı