Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda 7-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleşmekte olan Damla Gönüllülük Hareketi Projesi kapsamında Muğla'ya gelen 40 gönüllü genç sosyal sorumluluk projeleri yaparak Muğla'nın kültürel güzelliklerini keşfetmeye devam ediyor.

Muğla'nın 4 İlçesinde elektrik kesintisi: Muğla’da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler hangisi? Muğla'nın 4 İlçesinde elektrik kesintisi: Muğla’da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler hangisi?

9 Temmuz Pazar günü Menteşe Kızıldağ mesire alanında Şahidi Yurdunda misafir olan depremzede çocuklar ile etkinlikler düzenleyip çevre temizliği yapan gençler öğleden sonra şehit aileleri ziyaretinde bulundular. Ardından Yerkesik Yeniköy Mahallesinde bulunan Lavanta Bahçesini gezerek doğa ile iç içe zaman geçiren gençler dönüş yolunda Kerimoğlu Türküsü evini ziyaret ettiler.

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinde görsel sanatlar etkinliğine katılan gençler, Menteşe'de ki 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanında fidanları sulayıp Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personellerinden orman yangınları hakkında bilgi aldılar. Akçaova Mahallesi'nde bulunan hayvan bakımevi ziyareti ile programa devem eden gençler, bakımevinde görevli veteriner hekimlerden bakımevi hakkında bilgi aldılar. Günün sonunda Ormancı Türküsünün yakıldığı Belen Kahvesini gezen gençler yöre halkından ormancı türküsü hikayesini dinleyip sohbet etme fırsatı yakaladılar.

Damla Gönüllülük Hareketi Projesi Çarşamba günü Köyceğiz'de, Perşembe günü Milas'ta, Cuma günü Fethiye ve Seydikemer'de, Cumartesi günü ise Marmaris'te ki sosyal sorumluluk projeleri ve kültürel etkinliklere devam edecek.

(CEMAL KÖYÜK)

Editör: Gazete Muğla