DALAMAN’A JET ÜS KOMUTANLIĞI KURULDU

DALAMAN’A JET ÜS KOMUTANLIĞI KURULDU
 MUHABİR
Muğla'nın Dalaman ilçesinde kurulan 16. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın başına Hava Tuğgeneral Yusuf Karuk getirildiAdalar Denizi ile Doğu Akdeniz'de giderek artan Yunan ve Amerikan tehditlerine Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bir cevap olarak görülüyorMuğla'nın Dalaman ilçesine 16. Ana Jet Üssü kuruluyor. Resmi Gazete'de komutan ataması yapılan F-16 üssü, Girit-Rodos-Oniki Ada hattındaki tehditlere acil müdahale imkanı sağlayacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 187 general ve amiralin atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlandı.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 117 generalin ataması yapılırken Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 32 amiralin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise 38 generalin görev yeri ve pozisyonları değişti.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı atama listesindeki önemli bir detay dikkat çekiyor. Görev sahası Girit, Rodos ve 'Oniki Ada' ismiyle bilinen adalar grubu olacak yeni bir hava üssü Dalaman’da kuruldu.
Muğla'nın Dalaman ilçesinde kurulan 16. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın başına Hava Tuğgeneral Yusuf Karuk getirildi.
Ankara'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uçuş Yer Emniyet Değerlendirme ve Denetleme Daire Başkanı olarak görev yapan Tuğgeneral Karuk, Dalaman'da yeni kurulan 16. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yapacak.
Dalaman'da F-16 savaş uçaklarıyla birlikte silahlı insansız hava araçlarının da konuşlanması bekleniyor. Türk F-16'ları ve önümüzdeki yıllarda muharip modeli üretilecek HÜRJET, Dalaman'dan havalanarak Girit-Rodos-Oniki Ada hattında faaliyet yürütebilecek.
Yunan ordusunun bir süredir Türkiye sınırındaki adalara hava savunma sistemleri yerleştirdiği biliniyor. TSK'nın Dalaman'da 16. Ana Jet Üssü oluşturma kararı, Atina yönetimine de önemli bir mesaj olarak görülüyor.

Bu haber toplam 2412 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.