Dalaman Kapıkargın’da 63 milyonluk proje için süreç başladı

Dalaman Kapıkargın’da 63 milyonluk proje için süreç başladı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Dalaman ilçesi Kapıkargın Mahallesi sınırları içerisinde HAEN Enerji Yönetimi A.Ş. tarafından 63 milyon 250 bin TL bedelinde “Jeotermal Kaynak Kullanımı ve İşletme Tesisi” projesi yapılması planlanıyor.

Dalaman’ın Kapıkargın Mahallesi sınırları içerisinde HAEN Enerji Yönetimi A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Jeotermal Kaynak Kullanımı ve İşletme Tesisi” projesi için ÇED süreci başlatıldı.

Planlanan “Jeotermal Kaynak Kullanımı ve İşletme Tesisi” projesi kapsamında 2 bin 87,7 Hektarlık İşletme Ruhsatı Alanının yaklaşık 2 Hektarlık kısmı ÇED alanı olarak belirlendi. 2 Hektarlık kısmı ÇED Alanı içerisinde ise 2 Adet Turizm Tesisi ve 1 Adet İşletme Kuyusu Alanı belirlendi.

Söz konusu planlanan “Jeotermal Kaynak Kullanımı ve İşletme Tesisi” projesi ÇED Alanının büyük bir kısmı özel mülkiyet kapsamında geriye kalan kısmı ise hazine vasıflı araziler kapsamında kalıyor.

Söz konusu proje alanı Aydın Muğla Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre değerlendirildiğinde “Orman Alanı” ve kapsamında kalıyor.

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; söz konusu proje alanı Önemli Doğa Alanı, Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde kalıyor.

Projenin yatırım bedeli 63 milyon 250 bin TL olarak belirlendi.

jeo1.png

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.