Konferansa Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Berrin Nuroğlu Çoban konuşmacı olarak katıldı.

Muğla Yatağan Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve Öğretim Elemanlarının katılımıyla gerçekleşen konferansta Mustafa Kemal Atatürk, Silah arkadaşları ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda her türlü fedakarlığı yapmış tüm şehitlerimiz saygı ve minnetle anıldı.

fotograf-2.jpg

Berrin Nuroğlu Çoban konuşmasında gençlere Atatürk'ün ''Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizsiniz.'' sözüne dikkat çekerek Cumhuriyetin kazanımları üzerinde durdu.

MSKÜ önemli bir başarıya imza attı MSKÜ önemli bir başarıya imza attı

Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır '' sözüyle yola çıkarak her şeyini kaybetmiş bir milletin küllerinden yeniden doğmasına vesile olduğunu söyleyen Çoban, Mustafa Kemal Atatürk'ün çok kararlı ve cesur bir komutan olduğunu vurguladı.

Berrin Nuroğlu Çoban, “13 Kasım 1918 de İstanbul'a geçit töreni ile giren İtilaf Devletleri donanmasını ağlayarak izleyen yaveri Cevat Abbas'a ''Geldikleri gibi Giderler'' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün kafasında şüphesiz ''Ya İstiklal Ya Ölüm '' fikri çok önceden vardı” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarının büyük bir özveriyle, düşmana göğsünü korkusuzca siper eden atalarımızın kanıyla, fedakarlıklarıyla çizildiğini söyleyen Çoban sözlerini Mustafa Kemal Atatürk'e çok şey borçlu olduğumuzu söyleyerek bitirdi.

(SERDAL KAYHAN)

Editör: Beritan Yücel