Menteşe Haberleri

“Cumhuriyet, En Büyük Siyasi ve Toplumsal Kazanımdır”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Gümüş, “Cumhuriyetimizin...

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Gümüş, “Cumhuriyetimizin temel değerlerini, her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz” dedi.

Yokluklar ve imkânsızlıklar içinde inanç ve kararlılıkla sürdürülen Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasının ardından 29 Ekim 1923’te Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ülkemizin kaderini değiştirecek çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attıklarını ifade eden Başkan Gümüş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 94 yıl önce bugün ilan edilen Cumhuriyetimiz, ulusumuzun tarih boyunca yaşadığı en büyük toplumsal ve siyasi kazanımdır. Bizler Cumhuriyetimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetin kazanımları olan değerlerimizi korumaya ve gelecek nesillere aktarmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canlarını bu vatan için siper etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 94. Yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.”