CHP MENTEŞE KADIN KOLLARINDAN KADIN ŞOFÖRLERE DESTEK CHP MENTEŞE KADIN KOLLARINDAN KADIN ŞOFÖRLERE DESTEK

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Coronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkamayan vatandaşlar, zaman geçirmek için sebze meyve üretimine yöneldi. Yoğun talep aldıklarını söyleyen fide satıcısı Coşkun Akay, “Bu sene bahçeler balkona taşındı” dedi.

Sinem Karakaya

Coronavirüs önlemleri kapsamında, evlerine kapanan vatandaşlar, evlerin bahçeleri ve balkonlarda sebze yetiştirmek amacıyla fide almaya başladı. Özellikle sebze, meyve ve çiçek fidesi alan vatandaşların balkonları bahçeyi aratmıyor. Bu sene bahçelerin balkonlara taşındığını söyleyen fide satıcısı Akay, “Üretmenin değerini anladık” dedi.

Menteşe’de 28 yıldır fide satıcılığı ve zirai ilaç işi yapan Coşkun Akay, “Fide satışlarındaki yoğunluk geçen seneden başladı. Patates ve soğandaki fiyat artışı vatandaşı fide almaya yöneltti. Bu sene değişik bir yıl oldu. Geçen sene bu senenin hazırlık yılı gibiydi. Vatandaşlarda ‘bizde üretebiliriz’ düşüncesi hakim oldu. Bu sene de coronavirüs de patlak verince, birde sokağa çıkma yasaklarında vatandaşlar nasıl vakit geçirebilirim düşüncesiyle fideye rağbet gösterdi. 4 günlük sokağa çıkma yasağında vakit geçirilecek yerde balkon olduğundan satışlarımız arttı. İnsanlar evlere tıkılınca bahçeye özlem arttı. Dört duvar arasında sıkılınca vatandaşlar balkonlara vakit geçirmeye başladı. Bahçeler balkona taşındı. Hobiler oluştu” dedi.

EN FAZLA RAĞBET YEŞİLLİĞE

En çok rağbetin yeşilliğe olduğunu söyleyen Coşkun Akay, “Yeşillik olarak maydanoz, roka, tere ve dereotu fidelerinde yoğunluk oldu. Bunları bakması kolay olduğu için vatandaşlar daha çok bunlara rağbet gösteriyor. Normal zamanda da Mart-Nisan ayı gibi satışlarımızın yoğunlaştığı zaman. Biber, domates, patlıcan ve salatalıkta da bir yoğunluk söz konusu. En kolay biber yetişir. Küçük çeşitler yetiştirirlerse emekleri boşa gitmez.

“ÜRETMENİN DEĞERİNİ ANLADIK”

“Üretmenin ne kadar zor olduğu öğrendik” diyen Akay, “Biz Corona’dan kötü etkilendik desek yalan olur. Üretmenin değerini anladık. Üretmenin ne kadar zor olduğu, bir emek olduğunu öğrendik. Belki bir domates, salatalıktan çok bir gelir elde edemezsin ama onu yetiştirirken emek olduğunu vatandaşların öğrenmesi çok güzel. İnsanlar üretmeye alışırlarsa bu süreç böyle devam eder. Her şerde bir hayır var dedikleri gibi Corona’nın bize de kazandırdıkları vardır. Umarım bu virüsten bir an önce kurtulur, eski günlerimize geri döneriz” dedi.

Editör: Gazete Muğla