Neval ÇOLAK- Muğla Sosyal Gençlik Masası (SOGEM) ve Muğlalı Üniversiteli Fenerbahçeliler 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamıyla okul duvarını çocuklar için renklendirdi. Muğla Düğerek Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu bahçesinde bir araya gelen gençler duvarlara çeşitli şekiller çizerek, boyadı.

Çocuk Hakları Günü’nde Okul Duvarları Renklendi

Muğla İl genelinde 18-30 yaş aralığında bulunan gençlere yönelik gönüllülük ağını oluşturmak ve gençlerin program ve faaliyetlere katılımlarını sağlamak amaçlı Muğla Büyükşehir Belediyesi (MBB) bünyesinde kurulan gençlik masası Muğla SOGEM, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde çocukları unutmadı.

Çalışmalarında toplum, sağlık, bilim, kültür, sanat, spor, felsefe bilimleri, sosyoloji bilimleri, dezavantajlı gruplara yönelik faaliyetler ve yerel karar alma süreçlerine aktif katılım gibi konularda MBB bünyesinde gerçekleşen tüm program ve faaliyetlere destek vererek gönüllü gençlerin öncelikli sorumluluğu olmaya devam eden Muğla SOGEM, Muğlalı Üniversiteli Fenerbahçelilerle bir araya gelerek Dünya Çocuk Hakları Günü’nde farkındalık yarattı.

Önemli olan çocukların mutluluğu olduğunu dile getiren Muğla SOGEM gönüllülerinden Buse Şengül ve Selim Akar; “Muğla SOGEM olarak ana amacımız bu toplulukta gençleri kendilerine değer katacak şekilde bir araya getirmek. Bütün yaptığımız aktivitelerde topluluk olarak hepimiz gönüllüyüz. 23 Nisan, 29 Ekim gibi özel günlere çok önem veriyoruz. Çocuklarla bir araya gelmek, sosyal ortamımızı şen şakrak bayram havasına çevirmeyi hedefliyoruz. Çocuklarla bir araya gelip çeşitli süsleme çalışmaları olsun, yüz boyama olsun, origama gibi eğlenceli ve verimli vakit geçirmeyi seviyoruz. Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda da bulunmamızın sebebi Dünya Çocuk Hakları Günü’ne özel, okulu çocuklara bir nevide olsa renkli bir ortam, kendilerine keyifli olabilecek bir ortam hazırlamak istedik. Hepimiz birlik olup, iş paylaşımı yaparak Muğla SOGEM çatısı altında bu etkinliği gerçekleştirmek bizi mutlu etti. Tabi ki önemli olan çocukların mutlu olması. Ara tatilden geldiklerinde bir sürü renk renk figür görecekler. Biz mutluyuz, her zamanda gönüllü olarak bu işi yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştular.

“Eğitim Hakkı, Çocukların En Değerli Hakkı”

Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamıyla Muğla SOGEM işbirliği ile farkındalık yaratan Muğlalı Üniversiteli Fenerbahçeliler şunları belirtti; “Okul boyama etkinliğine destek vermek bizim için bir gurur. Eğitim hakkı, çocukların en değerli haklarından biridir. Yaptığımız iş çocukları mutlu edecek, okula geldiklerinde renkli figürleri gördüklerinde sevinecekler. İşte bu mutluluk bize yeter. Bu tür etkinliklerde bulunmayı seviyoruz. Taraftar grubundan daha çok sosyal etkinliklerle adımızın duyulması bize daha çok gurur veriyor. Yenilik demek, çocuk demek. Her çocuğu yenilikler mutlu etmiştir. Bugün burada onların eğitim hayatına birazda olsa yenilik katabiliyorsak ne mutlu biz Muğlalı Üniversiteli Fenerbahçeliler ailesine. Üniversiteli Fenerbahçeliler demek, Türkiye’nin aydınlık geleceği demektir. Bizler nasıl kendimizi geliştirmeye çalışıyorsak, küçük kardeşlerimize de bu durumda yardımcı olmamız lazım. Aydınlık gelecek sadece bir nesille olmaz, bütün nesillere bunu öğretmemiz lazım. Hem eğitim olarak hem de kişisel gelişmişlikleri olarak diliyoruz ki düzgün bireyler olsunlar, ülkemize yardımcı olsunlar.”

Editör: Gazete Muğla