CHP Yatağan İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz, ilçede faaliyet gösteren Yatağan Devlet Hastanesi’nde bazı bölümlerin aktif hale getirilmesi talebiyle bir basın açıklaması yayımladı.

Whatsapp Image 2024 10 07 At 10.33.37

Yatağan’da hafriyat yüklü kamyon alevlere teslim oldu Yatağan’da hafriyat yüklü kamyon alevlere teslim oldu

CHP Yatağan İlçe Başkanı Kemiksiz yayımladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz günlerde ilçe devlet hastanemiz Merkezi Hasta Randevu Sistemi (MHRS) sorunlarını dile getirmiştik. Muğla milletvekilimiz Sayın Cumhur Uzun aynı konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisinde de dile getirdi. Bu açıklamalardan sonra MHRS sorunu kısa sürede çözümlenmiştir. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Fakat hastanemiz ile ilgili birkaç eksikliği de dile getirmek istiyorum. Yatağan hastane binamız yeni bir bina olup, fiziki olarak geniş ve Yatağanımız için yeterli yatak sayısı mevcuttur. Ek olarak, birçok yeni hizmet birimi de hastanemiz içinde fiziken mevcuttur. Ancak yeni bina olması, üç yılı aşkındır bu yeni bina da hizmet verilmesi ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi mevcut olmasına rağmen üç yılı aşkın süredir hala çalışabilir vaziyete geçememiştir.

İlçemizde artan yaşlı nüfusa ve bu bölümün gerekliliğine rağmen hastanemize Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı görevlendirilmesi yapılmamış, bu ünite çalışır hale getirilememiş ve atıl durumda bırakılmıştır. Biliyoruz ki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü muayene ve tedavisi gereken rahatsızlıkları olan yurttaşlarımız Muğla, Aydın ve çevre hastanelerde şifa aramaktadırlar.

Ayrıca muhtemelen ilgili bölüm gerekliliği ve talebin fazla olması nedeniyle hastalarımız çok ileri tarihlerde randevu bulabiliyorlar yahut randevu bulamıyorlar. Benzer şekilde hastanemizde fiziken Kadın Hastalıkları ve Doğum, Yoğun Bakım gibi bölümler olmasına rağmen, yine yurttaşlarımız doktor ve yardımcı personel eksikliği gibi nedenlerle talep ettikleri sağlık hizmetine hastanemiz bünyesinde ulaşamamaktadır. 

Halkımızın talep ettiği sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi açısından, fiziken bulunan ama atıl durumda bulunan bölümlerin sorunlarının bir an evvel ivedilikle çözümlenmesini dilemekteyiz.”

Muhabir: BERİTAN YÜCEL