CHP Muğla İl Başkanlığı Önünde Demokrasi Nöbeti

CHP Muğla İl Başkanlığı Önünde Demokrasi Nöbeti
Yaşanan olayların ardından halk ve siyasi partililer CHP Muğla İl Başkanlığı Önünde Nöbet tutarken CHP İl Örgütünden açıklama geldi.

CHP Muğla İl Örgütü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi  :

''Bu sabah millet iradesine yönelik olarak gerçekleştirilmeye çalışılan siyasal darbenin ardından, anayasal ve demokratik hakkımız olan gösteri, açıklama ve eylem hakkımızı kullanırken, Muğla 'nın orta yerinde kolluk kuvvetlerinin sert müdahalesiyle karşı karşıya kaldık.

Müdahale sırasında İl Başkanımız Avukat Zekican Balcı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras, ilçe belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, İl Yönetim Kurulu üyelerimiz, Gençlik ve Kadın kollarımız ve partili partisiz her bir vatandaşımız biber gazından etkilendiler, yaşanan arbedede 5 partilimiz gözaltına alındı.

Milletin iradesine vurulan bu darbeye karşı durduğumuz gibi, halk ile polisimizi karşı karşıya getiren anlayışa karşı da aynı kararlılıkla durmaya devam edeceğiz.

Muğla İl Örgütü olarak anayasa ve hukuk çerçevesinde tüm direnme hakkımızı kullanarak mücadelemizi sonuna dek sürdüreceğiz.

Tüm Muğla halkını, siyasi görüşü ne olursa olsun, anti-demokratik uygulamalara karşı yaşanabilir, demokratik ve evrensel hukuk ilkelerine bağlı bir Türkiye için el ele, omuz omuza kenetlenmeye davet ediyoruz.

Demokrasinin en temel gereği olarak, kamuoyunu  bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!''

Bu haber toplam 180 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.