Yaşam

Canan Karatay öyle bir şey söyledi ki! Bu yemekten tabak tabak yiyin

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme konusunda yaptığı açıklamalarda karbonhidrat tüketiminin zararlarına ve şeker hastalığı riskine dikkat çekti. Kalori hesabının artık geçerli bir yöntem olmadığını belirten Karatay, sağlıklı yağların uzun süreli enerji sağladığını ve kilo kaybına yardımcı olduğunu söyledi.

Karatay, ekmek, pirinç, patates, börek, baklava gibi karbonhidratların vücuda girdikten sonra kan şekerini hızla yükselttiğini belirtti. Bu tür besinlerin içerdiği şekerin insan sağlığı için büyük bir tehdit olduğunu vurgulayan Karatay, “Yağ tüketmek kilo aldırmaz, aksine kilo verdirir. Yağ sizi acıktırmaz ve uzun süre enerji sağlar,” ifadelerini kullandı.

Adana Kebabı Sevenlere Tavsiyeler

Adana kebabının sağlık açısından tüketilebilir olduğunu belirten Karatay, kebabın yanında ekmek, pilav gibi karbonhidratların olmaması gerektiğini söyledi. "Adana kebap memleketi. Çok lezzetli yemekleriniz var. İstediğiniz kadar kebap yiyebilirsiniz ama yanında ekmek yemeyeceksiniz," diyerek beslenmede karbonhidratın sınırlandırılması gerektiğini belirtti.

Karatay, insülin direncinin giderek yaygınlaştığını ve bu durumun aşırı şeker tüketimiyle ilişkili olduğunu söyledi. İnsülin direncinin belirtilerinin arasında yorgunluk, karın bölgesi yağlanması ve yüksek kan şekeri olduğunu hatırlatarak, bu sorunlarla mücadele için daha aktif bir yaşam tarzı ve dengeli beslenme önerisinde bulundu.