Muğla'nın turistik merkezlerindeki lüks otellerde konaklama ücretleri yüksek olduğu için tatil yapma imkanı bulamayan tatilciler, Muğla’nın Ula, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde çam ormanlarındaki kamp alanlarında ucuz tatili tercih ediyor.
Denizi, kumu, tarihi evleri, güneşi ve doğal güzellikleriyle ünlü "sakin kent" ünvanlı Akyaka Mahallesi ise çadır ve karavanda tatil geçirmek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
Muğla’nın Ula İlçesine bağlı Akyaka’da tatilciler, 600 dönüm arazi üzerine kurulu olan Muğla Valiliği bünyesinde bulunan “Muğla Vakfı” tarafından işletilen çadır kamp alanında, dev çam ağaçlarının gölgesine kurdukları çadır ve karavanlarda tatillerini geçiriyorlar.
ÇADIRDA TATİL YAPANLARIN ZAM İSYANI…
7 yıldır ailesiyle Akyaka’da bulunan orman kampında her yaz tatil yaptıklarını anlatan Murat Kuzucu “Ben ve ailem Akyaka’nın doğasına, denizine, doğal güzelliklerine, ormanına ve kuş seslerine aşığız. O yüzden her yaz kampa geliyoruz. Bu yaz ise kampa gelince büyük bir sürpriz yaşadık. Kampta kurulan çadır, otopark ve karavan fiyatlarına zam yapılmış. Yapılan zam çok yüksek. Zam yapılırken vatandaşların ekonomik durumu da gözetilmeli” dedi.
4 KİŞİK AİLE GECELİK 750 LİRA ÖDÜYOR
Akyaka Orman Kampı deniz kenarında yer alan muhteşem doğası ile eşsiz güzellikteki kamp sizlere kendini hayran bırakacak bir konuma sahip. Akyaka orman kampı Muğla’nın Akyaka ilçesine bağlı bir kamp alanıdır. Tertemiz çevresi ve güvenli bir bölgeye sahip olan bu kamp yerinde bütün olanaklar ziyaretçilere sağlanmış durumdadır. Akyaka orman kampı içerisinde sadece çadır alanları değil ayrıca Muğla Valiliği tarafından işletilen taş evler de bulunuyor. Kampta elektrik kullanmak isteyen kampçılar kendilerine verilen kartlara kontür yükleyerek, yükledikleri kontür kadar elektrik kullanıyorlar.
Çadır kamptaki 2023 yılına ait rakamlar şu şekildeydi:
“Orman Kampı Taş Ev Fiyatı; 5 kişi gecelik1600 TL, Küçük Çadır Yeri Fiyatı; 100 TL, Küçük Çadır Kişi Başı Konaklama Fiyatı; 20 TL
Kampta 2024 yılında yapılan zamla güncellemiş rakamlar ise şöyle:
“20 metrekarelik çadır 350.00 TL, çadırda kalan her kişi için 50.00 TL (Otomobil ile birlikte 500 lira günlük), 30 metrekarelik 550.00 TL çadırda kalan her kişi için 50.00 TL, Karavan 750.00 TL Karavanda kalacak kalan her kişi için 50.00 TL.
Çadır Kamptaki otopark fiyatları ise şöyle:
“Motosiklet 100.00 TL, Otomobil 150.00 TL, Küçük Minibüs 200.00 TL, Büyük Minibüs 250.00 TL, Otobüs 500.00 TL. Valilik tarafından işletilen Taş Evler Gecelik 5 kişi 6500.00 TL, Ula Belediyesi tarafından işletilen Orman Otel’de ise kişi başı kahvaltı dahil 1200 lira”
ELEKTRİK ÜCRETİ 40 İLA 100 LİRA ARASINDA
Muğla Vakfı Genel Müdürü Tayyar Şaşmaz ise geçmişte Çadır kampın elektrik alt yapısının yetersiz ve kontrolsüz elektrik kullanımı olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
“Bir proje ile elektrik alt yapısını güçlendirdik. Karavan, çadır ve büyük çadırlara elektrik hizmeti veriyoruz. Onu da verdiğimiz kartlara çadır ücretlerine ekliyoruz. Günlük ilave küçük çadır için 40TL, Büyük çadırlar için 100 TL ödüyorlar.
Taş ev, Çadır ve Karavan ücretlerindeki artışı Kamp alanının giderlerindeki artış nedeniyle yaptıklarını anlatan Şaşmaz,0-12 yaş ücretsiz ve engelli vatandaşlara çadır ve karavan ücretlerinde yüzde 50 indirim sağladıklarını ekledi.
Muğla genelinde 11’i milli park alanı olmak üzere toplam 74 mesire yeri ile 2 kent ormanı bulunuyor. Bu alanlardan 4’ünde görevliler gözetiminde çadır ve karavan turizmine izin veriliyor. Tatilciler tarafından en fazla ilgiyi Akyaka’daki orman, Fethiye’deki Günlüklü ve Marmaris’teki Çubucak ile İnbükü çadır kamp alanları görüyor.