Verimli topraklarıyla tarımın merkezi haline gelen Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi üreticilere her alanda destek sunarken, özellikle tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan kırsal mahallelerde kooperatifçiliği yaygınlaştırmak amacıyla köy kahvehanelerinde halk toplantıları düzenlemeye başladı. Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda, yerinde yönetim ve doğrudan halkla iletişim kurarak gerçekleştirilen bu buluşmalarda, kooperatifleşmenin önemi ve markalaşma gibi pek çok konu üzerinde duruldu.
Köy kahvehanelerinde düzenlenen bilgilendirme toplantıları Yatağan'da başladı
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal mahallelerinin kahvehanelerinde düzenlediği toplantılara Yatağan ilçesi Akgedik, Konak ve Yeniköy Mahalleleri’nde başladı. Akgedik, Konak ve Yeniköy Mahalleleri’nin kadın muhtarlarının mahallelerinde kooperatif kurulmasına yönelik istekleri Büyükşehir Tarımsal ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından vatandaşlarla birlikte ele alınan toplantı köy kahvehanesinde yapıldı.
Muğla'da Üreticilere Tarım Güçbirliği Çalışmaları Anlatıldı
Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantıları Bozüyük-Kapubağ-Gökpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin talebi çerçevesinde kooperatif ortaklarıyla birlikte köy kahvesinde gerçekleştirilen toplantı ile devam etti. Yapılan toplantıda Muğla Büyükşehir ekipleri tarafından köylerdeki üreticiler süt ve süt ürünlerinin geliştirilmesi, markalaşma, üretimhane konusu, süt ve süt ürünleri konusunda faaliyet gösteren diğer kooperatiflerin çalışma esasları konuları hakkında bilgilendirildi.
Bunlarla birlikte Büyükşehir ekipleri köylerde yapılacak bu toplantılar kapsamında Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi çatısı altında yapılan iş birlikleri, satın alma, satış ve pazarlama konularında yapılması gerekenler hakkındaki tecrübelerini de Muğla’nın 13 ilçesinde gelen taleplere göre katılımcılara aktarılmaya devam edecek.
Başkan Aras: "Üreten köylümüz tekrar milletin efendisi olacak."
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras bereketli toprakları ile bir tarım kenti olan Muğla’da üreten köylünün yanında olmak için çalışmalarına devam ettiğini söyleyerek, “Ege ve Akdeniz’e kıyısı olan, eşsiz bir coğrafyaya sahip olan Muğla aynı zamanda ürün çeşitliliği ile de çok önemli bir tarım kenti. Üreten köylümüzle zenginleşen topraklarımızın kıymetini bilmek ve üreticilerimizin yanında olmak için birçok projeyi hayata geçirdik. Topraklarımızın analizinden alım garantili üretime, fidan desteklemelerinden yerel tohuma, sulama kanallarından meyve sebze kurutma tesisine kadar birçok alanda üreticilerimize destek verirken uzman ekiplerimizle de üreten köylümüzün yanında olmak için onları köylerinde ziyarete başladık. Kooperatifleşmenin öneminden, markalaşmaya, katma değeri yüksek ürünlerle daha fazla gelir elde etmeye kadar birçok konuda üreticilerimizle yüz yüze, karşılıklı görüşme fırsatı bulduk. 13 ilçemizde devam edecek buluşmalarımızla üreten köylümüzü dinlemeye, onların yanında olmaya devam edeceğiz. Üreten köylümüz tekrar milletin efendisi olacak.” ifadelerini kullandı.