Takvim Gazetesi'nin haberine göre, Rekabet Kurumu, Meta Platforms ile ilgili yürüttüğü incelemeler neticesinde, şirketin Threads ve Instagram uygulamaları arasındaki veri paylaşımını mercek altına almıştı. Peki, Threads kapanacak mı, yasaklanıyor mu? Threads hesabım kapatıldı mı, neden açılmıyor, ne zaman açılacak? İşte merak edilenler!

1 ay sonra evlenecekti: Gelinlik yerine kefen giydi 1 ay sonra evlenecekti: Gelinlik yerine kefen giydi

THREADS KAPANACAK MI?

Yapılan açıklamada, bu kararın Threads ve Instagram arasındaki veri aktarımı üzerine yapılan bir soruşturma sonucunda verildiği belirtildi. Ancak, Meta'nın diğer uygulamalarının Türkiye'deki hizmetlerine devam edeceği ifade edildi.

Rekabet Kurumu geçen ay Meta'ya günlük 4.8 milyon TL tutarında idari para cezası uygulayarak iki platform arasında yapılan veri aktarımının rekabet kurallarına aykırı bir davranış sergilediğini tespit etti. Bu nedenle, soruşturma sonuçlanıncaya kadar geçici bir tedbir olarak Threads'in Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulması kararlaştırıldı.

Meta'nın Türkiye'deki kullanıcılarına yaptığı açıklamaya göre, Threads uygulaması 29 Nisan'dan itibaren geçici bir süre hizmet veremeyecek. Ancak bu durumun Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi diğer popüler Meta uygulamalarını etkilemeyeceği vurgulandı. Meta yetkilileri, kullanıcılarının mağdur olmaması için gerekli tüm önlemlerin alındığını ve sürecin şeffaflık çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti.

Meta tarafından yapılan açıklamada, Threads'in geçici kapanışının, şirketin Türkiye'deki diğer hizmetlerine herhangi bir olumsuz etkisinin olmayacağı açıklandı. Kullanıcılar, Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi uygulamaları sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebilecek.

Threads'in 29 Nisan'dan itibaren Türkiye'de geçici olarak durdurulacağı ve kullanıcıların uygulama üzerinden bu tarihten önce karar hakkında bilgilendirileceği aktarılan açıklamada, Türkiye'de Threads'i kullananların, profillerini silmeden dondurabileceği ya da profillerini tamamen silebileceği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Threads tekrar Türkiye'ye döndüğü takdirde, profilini dondurmayı seçen kişilerin gönderileri ve başkalarının gönderileriyle olan etkileşimleri tekrar görünür olacak. Profillerini donduran kişiler diledikleri zaman 'Bilgilerini İndir' aracı üzerinden gönderilerini indirebilecek ve mevcut içeriklerini muhafaza edebilecek. Türkiye'de Facebook, Instagram, WhatsApp veya diğer META hizmetleri ile diğer ülkelerde Threads kullanımı bundan etkilenmeyecek."

Kaynak: TAKVİM