Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi hakkında Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Burak Erbay açıklama yaptı.

Muğla'da yaz yağışları yüzde 80’den fazla azaldı Muğla'da yaz yağışları yüzde 80’den fazla azaldı

Ahmet Aras’ın aday gösterilmesinde yapılan anketlerde 1. sırada çıkmasının etkili olduğunu söyleyen Erbay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin geleceğini çok yakından ilgilendiren yerel seçimler ile ilgili olarak aday belirleme sürecinin sonuna geliyoruz.

Türkiye genelinde tespit edilmeyen bazı ilçe belediye başkan ve meclis üyesi adaylarının belirlenmesi ile süreç tamamlanacaktır.

Bu yerel seçim sürecinde hepinizin çok yakından bildiği gibi, 45 yıllık hayatımda edindiğim tecrübeyi ve birikimi sevdam Muğla’ma hizmet etmek için elimi taşın altına koyarak, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Çünkü Muğla’ya dair hayallerim vardı.

CHP Parti Örgütü içerisinde yetişmiş bir kardeşiniz, arkadaşınız olarak adayların önseçim ile belirlenmesi arzumu her ortamda dile getirdim. CHP PM’nin geçen hafta açıklanan karar ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, Bodrum Belediye Başkanımız Ahmet Aras olarak belirlenmiştir.

Aday belirleme sürecinde Muğla’mızda yapılan anketlerde Sayın Ahmet Aras Başkanımızın 1. sırada çıkması etkili olmuştur.

Yapılan bu anketlerde şahsımın da 2. çıkması sebebiyle önümüzdeki süreçte görevlendirebileceğim bilgisi tarafıma verilmiş, yapılan son PM kararı ile bu yönde bir değerlendirme yapılmamıştır.

Bu son iki PM toplantısı arasındaki gelişmeler Genel Merkezimizin taktirindeki konular olduğu için çok değerli hemşerilerimin ve partili dostlarımın yoğun telefon aramalarına cevap veremediğim için bu açıklamayı yapma gereği duydum. Anlayış ile karşılayacağınızı umuyorum.

Bundan sonra yine çok sevdiğim, Dünya Cenneti Muğla’mda hayatımı devam ettireceğim ve iyi günde, kötü günde siz Muğlalı hemşerilerimin, ve dostlarımın yanında olmaya devam edeceğim.

Muğla’mıza hizmet için ve Ülkemizin M.Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş muasır medeniyet seviyesine ulaşma noktasında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada şahsıma ne görev düşerse hazır olduğumu bir kez daha tekrarlamak istiyorum.”

Editör: Beritan Yücel