Doları olana inanılmaz rakam: Merkez Bankası kurun 2 ay sonra kaç lira olacağını açıkladı

Doları olana inanılmaz rakam: Merkez Bankası kurun 2 ay sonra kaç lira olacağını açıkladı
Dolar kuru hakkında periyodik olarak anketler yapan ve beklentilerini paylaşan Merkez Bankası, doların yıl sonunda kaç lira olacağını açıkladı.

Çok sayıda vatandaşın birikim yapmak ve enflasyondan korumak için başvurduğu dalar hakkında yeni iddialar ve tahminler gelmeye devam ediyor. Pek çok ekonomist dolar kuru hakkında tahminlerini açıklarken, konu hakkındaki son yorum bu kez Merkez Bankası'ndan geldi. Merkez Bankası paylaştığı verilerle birlikte doların 2023 yılı sonunda kaç liraya yükseleceğini açıkladı.

Ekonomistlerin yanı sıra bu kez Merkez Bankası da, piyasa katılım anketinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Ankete katılan ekonomistlerin ortak görüşüne göre, önümüzdeki 2 ay içinde dolar kuru konusunda beklenen rakam belirlendi.

ENFLASYON TAHMİNİ

Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 38,55 iken, bu anket döneminde yüzde 43,82 oldu.

12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 30,65 iken, bu anket döneminde yüzde 33,21 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 18,12 ve yüzde 19,04 olarak gerçekleşti.

DOLAR TAHMİNİ

Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 26,18 TL iken, bu anket döneminde 28,46 TL oldu.

12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 28,99 TL iken, bu anket döneminde 31,42 TL olarak gerçekleşti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 970 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.