Bu otomobillerin trafikteki ömrü bitiyor: Artık trafiğe bile çıkamayacaklar

Bu otomobillerin trafikteki ömrü bitiyor: Artık trafiğe bile çıkamayacaklar
Hükümet, otomotiv sektöründe çevre dostu politika izlenerek, kirletici vasfı yüksek olan eski araçların 2028 yılına kadar trafikten çekilip yerine çevre dostu ve güvenli araçlara geçilmesine yönelik bir program tasarlayacak. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca araç sahibi için geleceğe yönelik büyük bir değişiklik yaklaşıyor. Akaryakıtla çalışan araçlar için trafikteki ömürleri sınırlanıyor. Türkiye hükümeti, çevre dostu politikalar doğrultusunda akaryakıtla çalışan eski araçların 2028 yılına kadar trafikten çekilmesini hedefliyor. Elektrikli araçlara olan ilgi giderek artıyor ve petrol kaynaklarının azalması bu dönüşümü hızlandırıyor.

Otomobil Fiyatlarına Yeni Zam Yolda - Paraanaliz

Otomotiv sektörü, hükümetin yeni yol haritası doğrultusunda radikal değişikliklerle karşı karşıya. Bu yeni plana göre, belirli şartları sağlayamayan araçlar yakın gelecekte trafiğe çıkamayacaklar. Dünya genelinde petrol kaynakları tükenme noktasına gelirken, akaryakıtla çalışan araçların geleceği belirsiz hale geliyor. Petrol kaynaklarının azalması, otomotiv sektöründe elektrikli araçlara yönelik ilgiyi büyük ölçüde artırdı. Önümüzdeki 50 yıl içinde dünya genelinde akaryakıtlı araçların yerini elektrikli araçların alması bekleniyor. Türkiye'de de elektrikli araçlar için altyapı çalışmalarına hız kazandırılıyor.

Otomobilde yeni dönem! Yol haritası çıkarıldı - Araba Haberleri

Bazı medya kuruluşlarındaki demeçlere göre hükümet, "Mobilite Araç ve Teknolojileri Yol Haritası" çalışmasını güncelleyerek, ileri sürücü destek sistemlerine sahip araçlara geçişin teşvik edilmesi, şarj altyapısının genişletilmesi, çevreye duyarlı dönüşümün desteklenmesi, eski araçların yenilenmesi, yerli tedarik zincirinin ve katma değerin artırılması gibi konulara odaklanacak. Önümüzdeki yıllarda bu plan doğrultusunda, trafiğe çıkabilme koşullarıyla ilgili daha fazla detayın açıklanması bekleniyor.

Fiyatı sürekli artan otomobil altın oldu - Son Dakika Ekonomi Haberleri | Ntv Para

Otomotiv sektöründe çevre dostu politika izlenerek, kirletici vasfı yüksek olan eski araçların 2028 yılına kadar trafikten çekilip yerine çevre dostu ve güvenli araçlara geçilmesine yönelik bir program tasarlanacak.

Bu haber toplam 871 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.