Malumunuz Göcek Koylarında ki mesire yerleri Orman Bakanlığı tarafından 29 yıllığına kiraya veriliyor. Küçük Sarsala, Göbün, Taşyaka ve Akbük koylarının kiraya verilecek olması hem Muğla’da hem de ülke genelinde büyük yankı bulmuştu.  Bu koylar ilk ihaleye çıktığında Muğla Büyükşehir Belediyesi yürütmeyi durdurma davası açmış ve ihaleyi durdurulmuştu. Ancak bakanlık bu konuda ısrarlı oldu ve yürütmeyi durdurma kararını iptal ettirdi… 

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 89 ÖĞRETİM ÜYESİ ALACAK MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 89 ÖĞRETİM ÜYESİ ALACAK

Bakanlığın bu koyları 29 yıllığına kiraya verme isteğinin neden bu kadar ısrar ettiğini anlamak mümkün değil. Sözüm ona bu alanlar kiraya verilince vatandaşlara daha iyi hizmet verilecekmiş. Siz buna inanıyormusunuz? Ben şahsen inanmıyorum. Bakanlık önceki gün kiraya verilecek koylarla ilgili açıklama yaptı. Buralarda asla ve asla imara açılmayacakmış.  Doğa ve tarih tahrip edilmeyecek. Bu koylarda yapılaşmaya izin verilmeyecekmiş…

İnsan buna gerçekten inanmak istiyor. Ama inanmayışımızın ortada somut örnekleri var. Orman Bakanlığı turizm merkezlerinde yanan alanların imara açılmayacağını aksine tüm yanan alanların ağaçlandırılacağını da söylemişti. Ancak Bodrum’da yaşanan ve hala yaşanmaya devam edilen otel inşaatlarını bilmeyen kalmadı. Yanan alan ilk önce turizm alanı tesis edildi. Ardından büyük bir otel inşaatı başladı. O da yetmedi ikinci bir otel inşaatına başlandı…

Bodrum’da yanan ormanlık alanda iki büyük otel bir ‘UCUBE’ gibi duruyor.  Bodrum’a giderken yolun sağında adada yükselen bu otelleri görmemeniz mümkün değil.  Şimdi bakanlık açıklama yapmış. Göcek koylarında yapılaşmaya asla ama asla izin vermeyeceğiz diye. Ortada daha önce de verilen sözler vardı. Ancak bu sözler yerine getirilmedi. Bu yüzden 16-17 Eylül tarihlerinde kiraya verilecek olan bu 4 yerle ilgili insanların şüphe duyması kadar doğal bir şey olamaz…

Küçük Sarsala, Göbün, Taşyaka ve Akbük koyları ihaleye verilince ne olacak? Bu gün bu koylara rahatlıkla girebilen vatandaşlar artık para ödeyerek girecekler. Koya giriş parası. Şezlong parası. Aklınıza ne gelirse artık para ödeyeceksiniz. Koylara giriş için para vermezseniz o koylardan faydalanamazsınız. Yani bu ülkenin vatandaşlarına ait koylara vatandaşlar bundan sonra parayla girecek. Hani denizler ve sahiller vatandaşa açıktı ne oldu?...

Benim bir başka merak ettiğim konu ise eşsiz güzelliklerdeki bu Küçük Sarsala, Göbün, Taşyaka ve Akbük koylarını kimin ya da kimlerin alacağı. Bu koylar daha önce 7 Haziran seçimleri öncesi yine ihaleye çıkmıştı. O zaman bu ihaleleri alanların kimler olduğunu hepimiz biliyoruz. Hangi siyasi partide görev aldıklarını çok iyi biliyoruz. Benim tahminime göre bu dört koyun ihalesini yine aynı kişiler alacak. Yani değişen bir şey olmayacak…

Aynı Bodrum’da olduğu gibi üç gün sonra bu koylarda yangın çıkmayacağının garantisi var mı? Yangının ardından bu koyların turizm alanı yapılmayacağı ne malum? Bodrum’da yanan alanda oteller nasıl mantar gibi bitmeye başladıysa bu koylarda da yapılmayacağının garantisi nedir acaba? Bu koyların kiraya verilmesi için niye bu kadar ısrar ediyorsunuz? İşte bu soruların cevaplarını Muğla kamuoyu gerçekten merak ediyor…

Bu koyların kiraya verilmesi ile ilgili Ak Parti Muğla il Başkanı İhsan Küreci ne düşünüyor merak ediyorum. Ak Parti’nin iki milletvekili olan Hasan Özyer ve Hasan Kökten ne düşünüyor. 1 Kasım seçimleri için vatandaşa oy istemeye gittiklerinde bu koylar ile ilgili soru geldiğinde ne diyecekler.  Muğla halkının bu koylarla ilgili ne kadar duyarlı olduklarını unutmuşlar sanırım. Antalya’da koylar ve plajlar Büyükşehir Belediyesine devredilirken Muğla’da bu koylar niye Muğla Büyükşehir Belediyesine devredilmedi. Hani insan sormadan edemiyor…

Editör: Gazete Muğla