Milli Piyangonun Yılbaşı Özel çekilişinde 4’e bölünen büyük ikramiyenin Muğla’da çıkması kentte günün konusu oldu. Herkesin farklı yorumlarda bulunduğu büyük ikramiyeyle ilgili olarak bileti satan bayinin ve talihlinin ortaya çıkmaması akıllarda soru işareti bıraktı. Milli Piyango Muğla Şube Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, büyük ikramiye çıkan biletin Şube Müdürlüğü tarafından Mersin’e götürüldüğü ve burada satıldığı iddia edildi. Öte yandan Fethiye’de bir bayii büyük ikramiye biletine kendisinin sattığını ileri sürdü.

Muğla’da kıyı tesislerinde yangın denetimi gerçekleştirildi Muğla’da kıyı tesislerinde yangın denetimi gerçekleştirildi

Yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin Muğla’ya çıkması çeşitli iddiaların ortaya atılmasına neden oldu. Kentte günün konusu olan büyük ikramiye olarak ortaya atılan iddialardan en ilginci ise Milli Piyango Genel Müdürlüğü tarafından Muğla’ya gönderilen biletlerin bir kısmının Mersin’den gelen bir bayiye satıldığı ve büyük ikramiye çıkan biletinde bu biletler arasında yer aldığı oldu. Eğer bu iddia doğru çıkarsa büyük ikramiyenin sahibinin Mersin’de olduğu kesinleşecek ve Muğlalılar bu habere çok üzülecek.

2 milyon 450 liralık bilet satıldı

Milli Piyango Genel Müdürlü tarafından Yılbaşı Özel çekilişinde verilecek büyük ikramiyenin 45 milyon TL olarak açıklanmasının ardından Muğla’da vatandaşlar diğer illerde olduğu gibi piyango satış bayilerine akın ettiler. Muğla’ya gönderilen toplam 2 milyon 450 bin TL’lik biletlerin tamamı satılırken bayilerin 2012 yılının son gününe kadar sıralar oluştu.

Milli Piyango bayilerinden Ramazan Uysal, kentte vatandaşların bilet satışlarına büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “2012 yılının son gününe kadar satışlar sürdü. Milli Piyango Muğla Şubesinde biletler 3 gün önceden tükendi. Son gün elimizde hiç bilet kalmadı. Bu yıl satışlar diğer yıllara oran ile daha fazla oldu. Bu yıl vatandaşların talepleri tam ve yarım biletlere olurken son 3 güne girdiğimizde sadece çeyrek bilet satışları yaptım. Bu kadar satış olması ve tahlili iller arasında Muğla olması bizi memnun etti. Bizde herkes gibi talihlinin kim olduğunu merak ediyoruz” dedi.

Editör: Gazete Muğla