Gazeteci Fatih Altaylı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne seslenerek Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun körfezi Massi Ayağacı mevkiinde yapılan inşaatın görüntülerin paylaştı. Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce tespitlerin yapıldığı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bildirildiği öğrenildi.

Altaylı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Burası Bozburun körfezinde denize sıfır bir yer. Massi Ayağacı mevkisi. İnşaat yapmanın imkanı yok ama işini bilen her şeyi yapıyor. Bölge halkının şikayetlerine rağmen gelen jandarma sadece zabıt tutup gidiyor. Katliam sürüyor. Dur diyen olur mu? Zannetmiyorum ama bir umut işte” ifadelerini kullandı.

Marmaris Belediyesi’nce yapılan açıklamada, bahsi geçen yapılara ilişkin 26 Nisan’da yapı tatil zaptı düzenlenerek mühürleme işlemi yapıldığı kaydedildi.

3 Mayıs’ta Marmaris Belediyesi Encümen kararı gereği kaçak yapılar ile ilgili para cezaları ve yıkım kararları alındığı ve yıkımın uygulanmasıyla ilgili yasal prosedürlerin devam ettiği açıklandı.

Marmaris Belediyesi’nce yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Belediyemiz sınırları içerisinde, yeniden imar affı ve yapı kayıt belgesinin çıkacağına ilişkin beklenti ve duyumlar üzerine izinsiz ve kaçak yapı sayısı 2022 2023 yıllarında hızlı bir şekilde artmıştır. Maliye hazinesine veya özel mülkiyete konu alanlarda Belediyemiz teknik ekip tespitleri, CİMER şikayetleri, vatandaş şikayetleri, Zabıta Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı tutanakları ve ilgili kurum ihbarları sonucu tespit edilen kaçak yapılara hızlı bir şekilde müdahale edilmektedir.

Marmaris Bozburun ÖÇK bölgelerinde zorlu ulaşım koşullarına rağmen her hafta, 40 civarında kaçak yapıya, yapı tatil zaptı düzenlenerek 3194 sayılı İmar Kanununun 32. ve 42. maddesine göre mühürleme işlemi gerçekleştirilmektedir.

Bahse konu, Bozburun mahallesi 335 ada, 36 parseldeki kaçak yapılar ile ilgili 26.04.2023 tarihinde yapı tatil zaptı düzenlenerek mühürleme işlemi yapılmış, 03.05.2023 tarihli Marmaris Belediyesi Encümen kararı gereği kaçak yapılar ile ilgili para cezaları ve yıkım kararları alınmıştır. Yıkımın uygulanmasıyla ilgili yasal prosedürler devam etmektedir.

Marmaris'e Modern Hastane ve Spor Kompleksi Marmaris'e Modern Hastane ve Spor Kompleksi

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

HABER:GÜZİDE KASIM

Editör: Beritan Yücel