Gündem

Boşandığı eşini öldürüp intihar etti

İzmir'de trajik bir olay yaşandı. Birkan Erkan (38), önceki gün boşandığı eşi Sevim Duman'ı (34) babasının evinde tabancayla iki el ateş ederek öldürdü. Ardından da aynı silahla kendi kafasına ateş ederek intihar etti.

Olay, 14 Mayıs 2024 günü saat 19.30 sıralarında İzmir'in Selçuk ilçesi 14 Mayıs Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Birkan Erkan, bir süre önce boşandığı eşi Sevim Duman'ı babasının evine ziyarete gitti. İkili arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Erkan, tabancasını çekerek Sevim Duman'a yatak odasında iki el ateş etti. Duman, olay yerinde hayatını kaybetti.

Çevredeki vatandaşlar, evin içinden gelen silah seslerini duyduktan sonra durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Erkan'ı pencerenin önünde ayakta dururken gördü ve sakin olması yönünde uyardı. Erkan, bu uyarılara aldırmadan elindeki silahla kendi kafasına bir el ateş etti. Ağır yaralanan Erkan, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Selçuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Erkan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Birkan Erkan hakkında daha önce 1 aylık tedbir kararı olduğu ve bu kararın 23 Mart 2024 tarihinde sona erdiği öğrenildi. Erkan'ın ayrıca "hakaret, tehdit, kapkaç ve kasten yaralama" olmak üzere toplam 3 adet suç kaydı olduğu da ortaya çıktı.

Bu trajik olay, aile içi şiddet ve boşanmalardan sonra yaşanan sorunlara dikkat çekiyor. Aile içi şiddetin önlenmesi ve boşanma süreçlerinin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi için yetkililere ve topluma önemli görevler düşüyor.