Borsacılar aman dikkat: En çok bu hisselerin yükselmesi bekleniyor

Borsacılar aman dikkat: En çok bu hisselerin yükselmesi bekleniyor
Dün büyük oranda değer kaybeden BİST için uzmanlardan yeni tahminler gelmeye devam ediyor. İşte uzmanlara göre yakın zamanda en çok değer kazanacak olan hisseler.

Borsa İstanbul'daki düşüşün ardından yatırımcılar için umut ışığı belirdi. Yatırım uzmanları, ilerleyen haftalarda yatırımcılara en fazla getiri sağlayabilecek hisseleri belirledi. Ancak enflasyonist bir ortamda dikkatli olunması gerektiğini de hatırlattılar.

Halka arzlar ile yatırımcı sayısının 8 milyonu aştığı piyasa, BIST100 endeksinde görülen 8 bin 542 puanlık rekorun ardından günler içerisinde 7 bin 500 puana kadar düştü.

Özellikle acemi yatırımcıları büyük bir paniğe sürükleyen düşüş hareketinin ne zaman tersine döneceği merak edilirken, ilerleyen haftalarda borsa yatırımcısını nelerin beklediğini ise yatırım uzmanları açıkladı.

Türkiye'de 2024 yılında da enflasyonist ortamın hakim süreceğine dikkat çeken ekonomistler, borsa tarafında yükselişlerin devam edeceğini ancak enflasyon karşısında önemli bir getiri elde etmek isteyenlerin belli başlı hisselere dikkat etmesi gerektiğini hatırlatarak tavsiyelerini sıraladı...

HANGİ HİSSELER DAHA MANTIKLI

Piyasalardaki popülerliği ile Borsa İstanbul, milyonlarca vatandaşın tüm birikimlerini yönlendirdiği bir adrese dönüşürken, bu tehlikeli duruma dikkat çeken uzmanlar, tüm varlıkların borsada tutulmasının sakıncalı olduğunu hatırlattı.

Borsanın ilerleyen dönemler için cazip fırsatlar sunduğunu açıklayan ekonomistler, hisse senetlerinde isabetli tercihler yapmanın çok önemli olduğunu vurguladı ve hangi hisselerden alım yapılması gerektiğini yatırımcılarla paylaştı.

BÜYÜK BİR FIRSAT VAR DEDİLER

ALB Yatırım Araştırma Analisti Ahmet Deniz Yağbasan, Ekonomim.com'a yaptığı açıklamada; ilerleyen günlerde yükselmesini bekledikleri hisseleri kamuoyu ile paylaştı.

Pandemi sonrası normale dönüş süreciyle birlikte rekor bir yükseliş hareketi yaşayan havacılık sektörü, yaz aylarının ilk günlerinde ortaya atılan yeni varyant iddiaları ve devamında borsada yaşanan krizler ile önemli bir gerileme yaşadı.

HAVACILIK SEKTÖRÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Yaşanan düşüşlerin eşi benzeri gelmeyecek bir alım fırsatı sunduğunu belirterek THYAO hissesinin, endeks üzerinde getiri sağlayabileceğine işaret eden uzman isim, TAVHL hisselerinde yaşanan düşüşlerin ise cazip fırsatlar sunduğunu belirtti.

Yağbasan, kurum olarak yaptıkları ekonomik model ve planlamalara göre MAVI ve BIMAS hisselerinde önemli bir sıçrama beklediklerini açıklarken, bu hisse senetlerinin enflasyon üzerinde bir getiri sağlamasının muhtemel olduğunu ifade etti.

Yağbasan, son olarak İhracat potansiyeli ile FROTO ve dağıtım iş kolunun enflasyona dayalı kâr artışı sağlaması avantajıyla ENJSA da, beğendiğimiz hisseler arasında yer alıyor. Yüksek faiz ve enflasyon döneminde prim ve yatırım portföy gelirinin artması ile ek nakit akışı oluşturabileceği beklentisi, sigorta sektörünü de öne çıkarabilir." ifadelerine yer verdi.

1014

İşte ALB Yatırım Araştırma'ya göre en fazla getiri sağlaması beklenen hisseler:

1) MAVI
2) THYAO
3) FROTO
4) ENJSA
5) BIMAS
6) TAVHL

NOT: Burada yer alan bilgiler kişilerin kendi görüşü olup, yatırım tavsiyesi değildir.

Bu haber toplam 515 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.