SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın Menteşe İlçesi Kafaca Mahallesi’nde 20. Geleneksel Boğa Güreşi düzenlenecek. Kafaca 100. Yıl İlköğretim Okulu yararına düzenlenecek olan boğa güreşi Kafaca Arena’da 6 Ekim Pazar günü gerçekleşecek. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen güreş, Kafaca gençleri tarafından tertip ediliyor. Kıran kırana geçecek olan boğa güreşinin bileti 20 TL’den oluşuyor.

Menteşe’de kaza: Halk otobüsüne çarptı Menteşe’de kaza: Halk otobüsüne çarptı

Kafaca gençlik organizasyonu olan güreşte Alpay Çeliköz, Tolga Kaya, Şahin Çulhaoğlu, Mert Memiş Çoban, Hüseyin Can Dağlı ve Erman Yavuz orta hakemlik yapacak.

Muğlalıları güreşe davet eden Kafaca gençleri; “ Uzun zamandır bu güreş için uğraşıyoruz. Güreşimiz okul yararına olacak. Bu sene 20. sini düzenliyoruz. Güreşe toplam 84 adet boğa katılacak. Bunların 64 tanesi kupa ve bayrak güreşinde boy gösterecek geri kalanları ise dörtlü grupta yerlerini alacak. Kıran kırana geçen, heyecanlı bir güreş olacak. Tüm boğa severleri güreşe davet ediyoruz.” Şeklinde konuştular.

Güreşte yarışan boğalara ödüller şu şekilde; Baş: 4.000 TL, Başaltı: 2.000 TL, Orta: 1.500 TL, Büyük Ayak; 1.200 TL, Küçük Ayak; 1.000 TL, Deste; 700 TL, Tozkoparan; 500 TL.

Kafaca 100. Yıl İlköğretim Okulu yararına düzenlenecek olan güreşe katılımın yoğun olması bekleniyor.

Editör: Gazete Muğla