Bodrum’un yolları yenilendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum'un altyapı eksiklerini gidermek için önemli projeler yürüterek yaklaşık 1 Milyar 250 Milyon TL yatırım yaptı. Bu kapsamda kanalizasyon, atıksu arıtma, terfi merkezi ve istasyonu, içme suyu hatları gibi birçok altyapı çalışması tamamlandı.

Çalışmalar sırasında Bodrum'un farklı noktalarında kazılar yapıldı ve yollarda bozulmalar meydana geldi. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi tarafından 10 mahallede asfaltlama çalışması yapılarak toplam 38 kilometre yol onarıldı.

Onarılan Yollar:

Akyarlar: 3,50 km
Turgutreis: 5,70 km
Gümüşlük: 1,65 km
Koyunbaba: 2,50 km
Geriş: 4,10 km
Yalıkavak: 6,80 km
Gündoğan: 4,92 km
Gölköy: 3,00 km
Kızılağaç: 1,90 km
Çiftlik: 3,93 km
Yaptıkları Yorumlar:

Yol çalışmaları Bodrum esnafı ve vatandaşları tarafından memnuniyetle karşılandı. 30 yıldır Yalıkavak'ta esnaflık yapan Benan Gönülal, yolların güzelleşmesiyle birlikte yerli turistlerin ilgisinin artacağını ifade etti. Turgutreis esnaflarından Kamuran Çaray da iki sene önceki kötü duruma kıyasla yolların çok daha iyi olduğunu ve bundan sonra daha da iyi olacağını umduğunu söyledi. Turgutreis'te çiçekçilik yapan Hasan Ali Ünlü ise kanalizasyon çalışmaları sırasında yolların bozulduğunu ancak asfaltlama çalışmalarıyla birlikte sorunun çözüldüğünü ve yolların şu anda çok güzel olduğunu belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları sonucunda Bodrum'un altyapısı önemli ölçüde iyileştirildi. Yapılan yol çalışmalarıyla birlikte Bodrum'un hem estetik görünümü güzelleşti hem de trafik akışı rahatladı. Bu durum da turizmin gelişmesine katkıda bulunacaktır.

.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 29 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.