Bodrum Haberleri

Bodrumlulardan Mumcular Barajında "Fesleğen" protestosu

-Bodrum ve Milas’ın bazı mahallelerini kapsayan “Feslegen Koruma Gelişme Bölgesi Planlaması” Mumcular Barajında protesto edildi, bölgenin imara açılmasına Bodrum ve Milaslılar tepki gösterdiler.

TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu tarafından Mumcular Barajı önünde düzenlenen protestoya STK temsilcileri, Bodrum Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri ve bölgedeki 5 köyün muhtarı ve vatandaşlar katıldı. Protestoya katılanlar, “Doğama Suyuma Fesleğen’ime Dokunma” yazılı pankartlar taşıdılar.
TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Mustafa Erdoğan yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Muğla Milas-Bodrum Fesleğen Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları kapsamında Muğla Milas ve Bodrum İlçeleri, Çamseki Mevkii Özel Proje Alanı Amaçlı 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Hüküm Değişikliği, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar planı Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün 02.04.2024 tarih ve 4782986 sayılı yazısı ile onaylanmış ve 16.04.2024 tarihinde askıya çıkarıldı”
Erdoğan, Plan kapsamında olan bölgedeki doğal hayatın bozulacağına ve kırsal yaşam olumsuz etkileneceğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Fesleğen Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları içinde Çamseki Mevkiinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imar planı onaylanmıştır. Planlama alanı Bodrum ve Milas İlçe sınırları içinde kalmaktadır; Bodrum İlçesine bağlı Mumcular ve Bahçeyaka Mahalleleri, Milas ilçesine bağlı Kısırlar, Kuzyaka ve Beyciler Mahallerini kapsamaktadır. Aynı alanda 2016 yılında onaylanmış olan imar planına, Muğla Barosu tarafından dava açılmış ve plan iptal edilmiştir”