Bodrumlu yüzücü, Aysu Türkoğlu: Hayatımın ilham kaynağı, bir çift mavi göz

 MUHABİR
Manş Denizi, Kuzey Kanalı, Cook Boğazı’nı başarı ile geçerek Ocean's 7 parkurlarının üçünü geride bırakan 23 yaşındaki Bodrum’lu yüzücü Aysu Türkoğlu, “Sizlere ve hayatımın ilhamı bir çift mavi göze müteşekkirim. Bu hikaye sizsiz gerçek olamazdı, yine söz veriyorum, nicelerine, bu bayrak daha çok kıtada gururla dalgalanacak” dedi.

Manş Denizi, Kuzey Kanalı, Cook Boğazı’nı başarı ile geçerek Ocean's 7 parkurlarının üçünü geride bırakan 23 yaşındaki yüzücü Aysu Türkoğlu, Catalina Kanalını 11 saatte geçerek, “Triple Crown of Open Water Swimming” ünvanını kazanan en genç Türk sporcu olmuştu
-Catalina Kanalını 11 Saatte Geçen Aysu Türkoğlu:
“Sizlere ve hayatımın ilhamı bir çift mavi göze müteşekkirim. Bu hikaye sizsiz gerçek olamazdı, yine söz veriyorum, nicelerine, bu bayrak daha çok kıtada gururla dalgalanacak”

whatsapp-image-2024-09-08-at-10-24-59.jpeg

Aysu Türkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Her zaman söylediğim şey suya girdiğim an benim için en mutlu an. Çünkü işte tam da o an, senelerdir verdiğim emeklerin, normal bir hayat yaşatamayan mücadelemin, bitmek bilmeyen özverilerin karşılığını alma zamanı. Suya girmek benim için en huzurlu an, öncesinde aklınızın alamayacağı ve çok farklı dinamikte onlarca problemle ve iş yüküyle boğuşuyoruz”

whatsapp-image-2024-09-08-at-10-24-59-1.jpeg

HAYATIM İLHAM KAYNAĞI BİR ÇİFT MAVİ GÖZ
Türkoğlu, paylaşımında kendisine bu süreçte destek olan herkese teşekkür ederek, şunları paylaştı:
“Bu sporu yapabilmem benim disiplinim ve çalışkanlığımın yanı sıra her zaman arkamda dağ gibi duran, bu suya girmemi sağlayan başta aileme, menajerim, hayal ortağım bu işi gerçek kılabilmek için omzumdaki yükleri teker teker alan Nesli Özel’e Beni, bizi hiçbir zaman yarı yolda bırakmayan, karşılıksız desteği ve bu işteki vizyonu ile beni farklı bir noktaya taşıyan, teknede o olduğu için teknik hiçbir şüpheyi kafamda bırakmayan canım arkadaşım Murat Öz’e, başladığım günden beri beni takımın bir parçası görüp, her seferinde bana benden daha fazlasını katıp, bu işin profesyonel seviyeye taşınmasına en büyük desteği veren antrenörlerime, takım arkadaşlarıma. Bu spora yeni başladığım andan beri beni destekleyen, hikayeme ortak dünya standartlarında bu işi yapmam için yolumuza ışık olan her zaman beni kardeşi, çocuğu, torunu, arkadaşı bilen yüreği ağzında beni destekleyen gözyaşlarını tutamayan Sizlere . Hayatımın ilhamı bir çift mavi göze müteşekkirim.Bu hikaye sizsiz gerçek olamazdı, yine söz veriyorum, nicelerine, bu bayrak daha çok kıtada gururla dalgalanacak”
11 SAATE GEÇMİŞTİ
Manş Denizi, Kuzey Kanalı, Cook Boğazı’nı başarı ile geçerek Ocean's 7 parkurlarının üçünü geride bırakan 23 yaşındaki yüzücü Aysu Türkoğlu, Catalina Kanalını 11 saatte geçerek, “Triple Crown of Open Water Swimming” ünvanını kazanan en genç Türk sporcu olmuştu.
Aysu, Yedi açık deniz parkurundan oluşan Ocean's 7'ı tamamlamak ve adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırmak istiyor. 23 yaşındaki Aysu Türkoğlu, yüzme maratonuna devam ediyor. Türkoğlu ilk olarak Temmuz 2022'de Manş Denizi'ni 16 saat 28 dakikada geçerek en genç Türk sporcu unvanını aldı.
Ardından Ağustos 2023'te 11 saat 48 dakika 19 saniyede Kuzey Kanalı'nı geçerek ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu oldu. Mart 2024’te ise 13 derecelik soğuk suda köpek balıklarına meydan okuyarak Cook Boğazı'nı 7 saat 21 dakika 40 saniyede tamamladı.
Haziran ayında Ocean's 7'dan ayrı olarak 22 Bridges Manhattan (48 km) parkurunu tamamlayan Aysu Türkoğlu Bugün Ocean's 7'nin dördüncü parkuru olan Catalina Kanalı'nı geçmeyi hedefliyor. Genç yüzücü Catalina'yı da başarılı bir şekilde geçerek Triple Crown unvanının sahibi oldu.
Catalina Adası ile Los Angeles County arasındaki bu 32,5 km’lik kanal, dünyanın en prestijli açık su yüzme rotalarından biri olarak kabul ediliyor.

whatsapp-image-2024-09-08-at-10-24-58.jpeg

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.