Bodrum’da yangına müdahale ekipleri nöbetleşe çalışacak

Bodrum’da yangına müdahale ekipleri nöbetleşe çalışacak
 MUHABİR
Muğla’nın Bodrum ilçesinde Belediye ekipleri, yangın riski olan bölgelerde devriye, denetim ve kontroller yaparken Bodrum Belediyesi envanterinde bulunan arazöz, tanker, iş makinesi gibi araçlar ile yangına müdahale ekipleri de nöbetleşe çalışacak.

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, artan orman yangınları sonrası devriye, denetim ve kontrollerini sıklaştırırken Afet İşleri Müdürlüğü ekipleri de herhangi bir yangın durumunda orman ve itfaiye ekiplerine daha hızlı destek olmak için çalışmalar yürütüyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve yeşil alanların bilinçsiz kullanımı dolayısıyla çıkan yangınlarda hızlı müdahalede bulunmak için Bodrum Belediyesi envanterinde bulunan arazöz, tanker, iş makinesi gibi araçlar, 7/24 göreve hazır olacak ve ilgili araçların ekipleri de bu kapsamda 24 saat esasına göre nöbetleşe çalışacak.

“YEŞİLİMİZİN VE YABAN HAYATININ YOK OLMASINA MÜSAADE EDEMEYİZ”

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci yaptığı açıklamada Türkiye genelinde yangınların artarak devam etmesinden duydukları üzüntüyü dile getirirken yangına hızlı müdahalenin öneminin altını çizdi. Başkan Mandalinci, belediye olarak olası yangınlara engel olmak ve çıkan yangınlara hızlı ulaşmak için hem Zabıta Müdürlüğü hem de Afet İşleri Müdürlüğü özelinde çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek şunlara değindi:

“Ekiplerimiz olası yangınlara engel olmak için sahil kenarlarında ateş yakılabilecek noktalardan ormanlık alanlara kadar devriyeler gerçekleştiriyor. Vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri de anında değerlendiren ekiplerimiz, yakılan ateşleri söndürtüyor. Denetim esnasında bölgelerde gördükleri vatandaşları da ateş yakmamaları ve sigara izmaritlerini gelişi güzel atmamaları konusunda uyarıyor. Bundan sonra Afet İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz de acil durumlarda hızlı hareket edebilmek için nöbetleşe çalışacak. Yeşilimizin ve yaban hayatının yok olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bizler için her canlı çok kıymetli. Bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını temenni ediyoruz. Yasak olan bölgelere girilmemesi ve her ne sebepten olursa olsun ateş yakılmaması çok önemli bir detay.”

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.