Özellikle Cuma akşamından itibaren başlayan araç yoğunluğu, Bodrum'a giriş güzergâhlarında kilometrelerce kuyruklar oluşturdu. Sürücüler, saatlerce süren trafikte mahsur kalırken, sıcak hava da cabası oldu. Dron ile havadan çekilen görüntülerde, ilçeye giriş noktalarındaki yoğunluk gözle görülür şekildeydi.

Bodrum’da ana isale hattı patladı Bodrum’da ana isale hattı patladı

Oteller Doldu Taştı, Sosyal Medya Çılgına Döndü

Yaşanan yoğunluk, sadece yolları değil, otelleri de etkiledi. Bodrum'daki otellerin yüzde 70'inin dolduğu öğrenildi. Tatilciler, sosyal medya üzerinden yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek yetkililerden çözüm beklediklerini belirtti. Bazıları ise Bodrum'un güzelliklerine ulaşmak için bu tür zorlukların göze alınabileceğini ifade etti.

Uzmanlar, Bodrum'daki trafik sorununu çözmek için altyapı yatırımlarının yanı sıra toplu taşıma sisteminin güçlendirilmesi, akıllı ulaşım sistemlerinin kullanılması ve turizm planlamasının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, özel araç kullanımının azaltılması ve bisiklet kullanımının teşvik edilmesi de çözüm önerileri arasında yer alıyor.

Kaynak: İHA