Muğla’nın Bodrum ilçesinde hasta ve hasta yakını ile yaşadığı tartışmanın ardından fenalaşarak yoğun bakıma kaldırılan ve 15 gün hastanede tedavi gören 63 Yaşındaki Doktor Mustafa Hürkal’ın emekli olmak için Muğla Sağlık Müdürlüğüne Emeklilik dilekçesini verdiği bildirildi.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde görev yaparken hasta ve yakınlarının saldırısına uğrayan ve bu sırada iki kez kalbi duran Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilmişti. Tezvar, taburcu olduğunda Emekliye ayrılacağını açıklayarak "40 yıldır hekimim böyle bir şey ile ilk kez karşılaştım. Ölümden döndüm" demişti.
Taburcu olduğunda kolundaki morlukların hala geçmediği görülen Tezvar, şunları söylemişti:
"40 yıllık hekimim bunun 9 yılı 112 acil serviste geçti. Kimseyle bırakın kavga etmeyi tartışmadım bile. Çünkü zaten öyle bir yapıda insan değilim, böyle bir olayla ilk kez karşılaştım, hala şaşkın ve üzgünüm"

MUSKİ Açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak! MUSKİ Açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak!

OLAY
Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Ortakent Mahallesi’nde 12 No’lu Aile Sağlık Merkezi’nde (ASM) görevli Doktor Mustafa Hürkal Tezvar, hasta ve hasta yakını ile yaşadığı tartışmanın ardından fenalaşarak yoğun bakıma kaldırılmıştı.
Aile sağlığı merkezinde görevli doktora şiddet uyguladığı iddiasıyla gözaltına alınan kişi tutuklandı. Diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan E.S. ile kız kardeşi Ö.S.A, hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan E.S. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, kardeşi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Öte yandan E.S. adliye çıkışında gazetecilerin, "Doktoru darbettiğiniz iddia ediliyor ne söyleyeceksiniz? sorusu üzerine, "Ben darbetmedim doktor, beni darbetti." ifadesini kullanmıştı.

Editör: Gazete Muğla