Zabıta ekipleri, gıda güvenliği denetimlerini sektörel bazda sürdürerek, pide ve lahmacun satan işletmeleri denetledi. İlçe genelindeki denetimlerde, mutfak ve imalathanelerin hijyen kurallarına uyumu, ürünlerin son kullanma tarihleri ve saklama koşulları, kuru gıdaların istiflenme düzeni, iklimlendirme ve havalandırma sistemleri, fiyat etiketleri ve tarife listeleri, atık yağ sözleşmeleri ile depolama şartları, çalışanların hijyen durumu ve iş yeri ruhsatları kontrol edildi. Bu denetimler sonucunda, 15 işletmeye ilgili kanunlara uymadıkları için cezai işlem uygulandı.

Datça’da Yaşanan Selden Sonra Belediyeden DSİ Görüşü Şartı Datça’da Yaşanan Selden Sonra Belediyeden DSİ Görüşü Şartı

A W375041 04

Zabıta ekipleri, halk sağlığını korumaya yönelik gıda denetimlerine belirli bir plan doğrultusunda devam edecektir.

A W375041 01

Kaynak: İHA