Söz konusu bölgede ortaya çıkacak yapılaşmanın yaratacağı olumsuzluklara dikkat çeken Ergun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle verdiği önergede şu ifadeleri kullandı:

“Muğla ili, Bodrum ilçesi, Göl Mahallesi, Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı sınırları dahilinde kalan, Türkbükü Doğusu Turizm Merkezi IV. Etap 1/25000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği 21 Ağustos 2024 tarihinde Bakanlığınız tarafından askıya çıkarılmıştır. Bu tasarrufun ardından 76 bin 844 metrekarelik ormanlık alanın statüsü değiştirilmiştir.

Bölgenin doğal/ekolojik yapısı ile altyapı kapasitesi göz önüne alındığında, değişiklikler sonrasında bu bölgede ortaya çıkabilecek yapılaşmaların koruma kullanma dengesini ortadan kaldıracağına, doğal/ekolojik yapıya zarar vereceğine ve hali hazırda büyük bir altyapı krizi yaşayan Bodrum’un altyapı sorunlarını ağırlaştıracağına yönelik ciddi bir kamuoyu endişesi yaratmıştır.”

İYİ Partili Ergun Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti:

Sağlık Bakanlığı’ndan Metin Ergun’a Yanıt: “Köyceğiz Devlet Hastanesi Röntgen Cihazı Faaliyete Geçti” Sağlık Bakanlığı’ndan Metin Ergun’a Yanıt: “Köyceğiz Devlet Hastanesi Röntgen Cihazı Faaliyete Geçti”

"Bakanlığınızın bahse konu değişiklikleri yapmasındaki kamu yararı nedir?

Bu tasarruf gerçekleştirilmeden önce yerel yönetimlerden, ilgili sivil toplum kuruluşlarından ve üniversitelerden herhangi bir görüş alınmış mıdır? Alındıysa ne bu kesimlerin görüşleri nelerdir?

Değişikliklerin kapsadığı ormanlık alanda yapılaşma başladığı takdirde, bunun Bodrum’un altyapısına yönelik nasıl bir yük getireceği ve yaratacağı ilave altyapı sorunları konusunda Bakanlığınızca hazırlanmış herhangi bir etki analizi var mıdır?"

Editör: Gazete Muğla