Bodrum’da maden işçilerine gözaltı

 MUHABİR
Muğla’nın Bodrum ilçesinde AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait otel önünde nöbet tutan maden işçilerinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Muğla Baro Başkanı Levent Akgün:
“Muğla Barosu olarak süreci yakından takip ediyoruz. Avukat arkadaşlarımızın gözaltına alınmasıyla ilgili sürecin takipçisiyiz”

Muğla’nın Bodrum ilçesinde AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait otel önünde nöbet tutan maden işçilerinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Avukat Cezgizhan Karaşın, Muğla’nın Bodrum ilçesinde AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait otel önünde nöbet tutan maden işçilerinin gözaltına alındığını duyurdu.
Manisa’da faaliyet gösteren Fernas Madencilik işçilerinin, düşük ücretler ve ağır çalışma koşullarına karşı direnişi sürerken Bağımsız Maden-İş üyesi işçiler, Fernas’ın patronlarının Bodrum’daki oteli Cape Bodrum Luxury önündeki nöbetlerinde sendika örgütlenme uzmanı ve avukatları ile gözaltına alındıklarını duyurdu.
Avukat Cengizhan Karaşın, sosyal medya hesabından işçilerin gözaltına alındıkları anlara yönelik videoyu paylaşarak, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Fernas, 2911'e muhalefet hariç "kişilerin sükununu bozma" iddiasıyla madenci müvekkiller hakkında şikayette bulunmuş. İlgili şikayette Baro görevlisi olmamıza rağmen avukatların da kimlik tespiti yapılmış ve dosyaya konulmuş. Haksız yere işten çıkarıldıkları için patronlarının Bodrum'daki otelinin önünde nöbet tutan Fernas işçileri gözaltına alındı. Muğla Barosu olarak Jandarma karakoluna geçiyoruz. Sendika avukatı meslektaşımızı mesleki faaliyetini yerine getirdiğini bilmelerine rağmen gözaltına aldılar”
Bağımsız Maden-İş Sendikası’dan yapılan açıklamada ise şunlara yer verildi:
“Ferhat Nasıroğlu’nun oteli olan Cape Bodrum Luxury önündeki nöbetimizin ikinci gününde hiç bir gerekçe gösterilmeden Örgütlenme Uzmanımız ve Avukatımızla birlikte gözaltına alınıyoruz. Biz madenciye adalet derken, madenciye reva görülen adalet bu mu? Bütün Bodrum ve Milas halkına çağrımızdır. Ferhat Nasıroğlu’nun “otelde şatafat, madende sefalet” düzenini ortaya koyduğu için gözaltına alınan madencileri ve direniş alanımızı sahiplenmek üzere Cape Bodrum Luxury otelinin önünde buluşalım. Dayanışmayla kazanacağız.”
Muğla Baro Başkanı Levent Akgün ise Bodrum’da birkaç gündür yaşananları yakından takip ettiklerine işaret ederek, şunları söyledi:
“Muğla Barosu olarak süreci yakından takip ediyoruz. Avukat arkadaşlarımızın gözaltına alınmasıyla ilgili sürecin takipçisiyiz”

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.