Bodrum Haberleri

Bodrum'da liman tartışmaları

-Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Kumbahçe Mahallesi’ndeki gemi yanaşma iskelesinin yeni proje ile büyütülmek istenmesi ve projenin bölgede bulunan iki plajı yok edeceğini öne süren Bodrumluların projenin iptali için başlattıkları süreç devam ediyor.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Kumbahçe Mahallesi’ndeki gemi yanaşma iskelesinin yeni proje ile büyütülmek istenmesi ve projenin bölgede bulunan iki plajı yok edeceğini öne süren Bodrumluların projenin iptali için başlattıkları süreç devam ediyor.
Bölge sakinleri tarafından oluşturulan mücadele platformundan yapılan açıklamada ise şu bilgiler paylaşıldı:
“Bodrum Belediye Başkanı Sayın Tamer Mandalinci ile yüz yüze yapılan görüşme sonrasında yukarıda yer alan iki dilekçe resmi kayıtlara işlenip, ekinde topladığımız dilekçelerin bir sureti verilmiştir. Yapılan görüşmede Bodrum belediye Başkanı Sayın Tamer Mandalinci söz konusu Kumbahçe limanı ile ilgili Bodrum Belediyesinden istenen ÇED görüşüne, bu gün belediye olarak olumsuz görüş bildirdiklerini açıkladı.
Başkan Mandalinci, ayrıca ilçemizde tekne bağlama yeri konusunda denizcilik sektörünün büyük ihtiyacı olduğunu, ancak yeri konusunda seçici olunması gerektiğini düşündüklerini ifade etti.
Katılımcılar 2004-2009 döneminde İçmeler tersaneler bölgesinde 800 ile 1000 teknenin boy büyüklüğüne göre demirleyebileceği bir limanın, ilgili bakanlıklardan olumlu görüşleri aldıktan sonra onaylanan Bodrum Belediyesi İçmeler liman projesi , 2009 yılından sonraki dönemde belediye yönetiminin seçimlerde el değiştirmesi sürecinden sonra İçmeler de planlanıp izin ve onay işlemleri tamamlanan ve Bodrum Belediyesi'nin imkanları ile yapılması gündeme gelen bu limana karşı açılan dava sonrası yaşanan hukuksal sürecin takip edilmemesi sonucu İçmeler'de onaylanan liman projesinin mahkeme kararıyla iptal olduğu anlatıldı.
Başkan Mandalinci, bu konuyu önemseyerek İçmeler tersane bölgesinde 2004-2009 döneminde planlanan ve onaylandıktan sonra bir vatandaşın itirazı ile iptal edilen Liman konusunda araştırma yapacağını ifade etti. Katılımcılar tarafından başkan Mandalinci’ye bu konudaki hassas konular detaylı olarak ifade edildi. Ayrıca Muğla Barosu ve Bodrum temsilciliği; Bodrum belediyesi bu konuda dava açarsa, bu davaya müdahil olmak istedikleri kararını bildirildiler”

BODRUM BELEDİYESİNE DİLEKÇE VERDİLER
Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’ndeki gemi yanaşma iskelesinin yeni proje ile büyütülmek istenmesi ve projenin bölgede bulunan iki plajı yok edeceğini öne süren Bodrumluları temsilen Bodrum Belediyesine verilen dilekçede ise şu ifadelere yer verildi:
“Bu günlerde yapımı konuşulan, Gemi Yanaşma İskelesine eklenmek istenen 130 tekne bağlama kapasiteli marina projesi Giritli Teyze Halk plajını kesinlikle kullanılamaz hale getirecektir. Bu nedenle sizlerin de elinin güçlenebilmesi için 2003 yılında onaylanmış " Koruma Amaçlı" Revizyon İmar Planında: "Kentsel Tasarım Alanı 2" olarak belirlenmiş olan ve halkın özgürce kullanımında ki bu alan ve "Giritli Teyze Kafe"nin, Bodrum Belediyesi eliyle ve 3. kişilere kiralama vb. yöntemler ile verilmeme hukuki altyapısı oluşturulup, imar planına uygun olarak hazırlanacak bir projenin, Belediye Meclisi ve Muğla Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu onayına sunularak, bu alanın sürdürülebilir bir şekilde korunması hususundaki talebimizi, Başta Kumbahçe Sakinleri olmak üzere tüm duyarlı Bodrumlular adına arz ederiz.”
Kumbahçe Mahallesi’ndeki gemi yanaşma iskelesinin yeni proje ile büyütülmek istenmesi ve projenin bölgede bulunan iki plajı yok edeceğini öne süren Bodrumlular Projeye sert tepki göstererek, projenin ÇED Katılım toplantısının yapılmasına izin vermemişlerdi.