Bodrum’da ana isale hattı patladı Bodrum’da ana isale hattı patladı

Otel ve Restoran işletmecileri ile personeli, çevrecilere, polise ve gazetecilere de saldırarak, Sözcü Gazetesi’nden Yaşar Anter, Bodrum Sokak Haber’den Fatih Bozoğlu ve Kent Tv’den Hamdi Yörür’ün kameralarını kapatmaya çalıştıkları anlar saniye saniye görüntülendi.
-Protestocu grubun, sahilde denizin içine kadar yerleştirilen şezlong, şemsiye, masa ve sandalyeler nedeniyle eylem sırasında sahilde yürümekte güçlük çektiği gözlendi.

KENAN GÜRBÜZ/BODRUM

-Bodrum’un Torba Sahilinde kıyıyı tamamen kapattığı iddia edilen bir otel ve restoranın yöneticileri ve personeli, kıyıda eylem yapan çevrecilere, polise ve gazetecilere saldırdı.
Bodrum Özgür Kıyılar Bodrum İnsiyatifinin "Kıyılar halkındır, Kıyı işgaline karşı yürüyoruz" başlıklı sosyal medya çağrısı üzerine Emep, Kent Konseyi, Muçep üyelerinden oluşan 23 kişi Bodrum’unTorba Plajında protesto yaptı.
Protestocuların “Kıyılar Halkındır, Tüm İşgaller Kalkıncaya Kadar Kıyılardayız” yazılı pankart ve “Kıyılar Halkındır”, “Kıyı Kanununu Uygula”, “Elini Çek, Kıyılar Halkındır”, “Denize Erişim Herkesin Hakkı”, “Kıyılar Halkındır, Halkın Olacak” yazılı dövizleri taşıdığı gözlendi.
Protestocu grubun, sahilde denizin içine kadar yerleştirilen şezlong, şemsiye, masa ve sandalyeler nedeniyle eylem sırasında sahilde yürümekte güçlük çektiği gözlendi.
ARBEDE YAŞANDI
Kıyıyı tamamen kapattığı iddia edilen bir otel ve restoranın yöneticileri ve personeli, kıyıda eylem yapan çevrecilere, polise ve gazetecilere saldırdı. Yaşanan arbede gazeteciler tarafından saniye saniye görüntülendi.
Otel ve Restoran işletmecileri ile personeli, çevrecilere, polise ve gazetecilere de saldırarak, Sözcü Gazetesi’nden Yaşar Anter, Bodrum Sokak Haber’den Fatih Bozoğlu’na ve Kent Tv’den Hamdi Yörür’ün kameralarını kapatmaya çalıştılar.
Yaşananları anlatan Bodrum Sokak Haber’den Fatih Bozoğlu, şunları söyledi:
“Biz gazeteciler sadece haber için oradaydık. Her türlü eyleme olabildiğince objektif olarak katılır ve haberi halka ulaştırırız. Eylemin içinde olmadığımız halde nedense hep gazetecilere saldırırlar. Mahkeme çıkışlarında hırsızlar, katiller, tecavüzcüler, dolandırıcılar kendilerini görüntüleyen gazeteciler saldırırlar. Bu olayda da bizler tamamen haberci olarak bu eylemi izliyorduk. Bize neden saldırdılar anlamak mümkün değil. Acaba bir şey mi gizlemek istiyorlar diye merak ediyorum doğrusu. Emniyet Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi gerekeni yapacaktır..."
TURİZM BAKANININ OTELİNDE EYLEM YAPTILAR
Yaşanan arbede sonrasında, protestocu grup Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un otelinin sahiline gittiler. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu otelin önüne gelen “Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi Platformu”na kapıdaki güvenlik görevlileri gayet kibar bir şekilde; “Otelin sahiline girip eyleminizi sürdürebilirsiniz. Eğer misafirlerimizi rahatsız etmeyecek şekilde hassasiyet gösterirseniz çok seviniriz…” dediler. Çevreciler sorunsuz bir şekilde Voyage Otelin sahilinde sloganlara atarak yürüdüler. Sahilde kısa bir açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtlayan çevreciler sakin bir şekilde eylemi sonlandırdılar.
Otel ve restoranlarda bulunan bazı tatilcilerin eyleme katıldıkları bazı tatilcilerin ise alkışlarla eyleme destek verdikleri görüldü. Tatilde bulunan yerli turistler eylemcilere alkışlarla destek verdi.

Editör: Gazete Muğla