Bodrum Haberleri

Bodrum’da 'Feribot İskelesi Projesi' halka sorulacak

-Muğla’nın Bodrum ilçesi Kumbahçe Mahallesi, Mantar burnu mevkiinde Bodrum Yolcu Limanı İşletmeleri A.Ş tarafından yapılması planlanan “Bodrum Tekne Yanaşma Yeri ve Feribot İskelesi Projesi” son aşamaya gelindi.-Bodrum IMEAK Deniz Ticaret Odasında 4 Temmuz'da Halkın Bilgilendirilmesi toplantısı yapılacağı kamuoyuna duyuruldu.

Muğla’nın Bodrum ilçesi Kumbahçe Mahallesi, Mantar burnu mevkiinde Bodrum Yolcu Limanı İşletmeleri A.Ş tarafından yapılması planlanan “Bodrum Tekne Yanaşma Yeri ve Feribot İskelesi Projesi” son aşamaya gelindiği bildirildi.
Bodrum IMEAK Deniz Ticaret Odasında 4 Temmuz'da Halkın Bilgilendirilmesi toplantısı yapılacağı öğrenildi.

130 YAT VE TEKNE KAPASİTELİ
Bodrum’lu turizmcileri heyecanlandıran Projenin ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre proje kapsamında 130 adet yat ve tekneye düzenli bir konumda güvenli bağlanma imkânı sağlayan, kışlama taleplerini karşılayacak olan ve Bodrum’da turizm sektörüne 12 ay hizmet verecek tekne yanaşma/ bağlanma yeri inşa edilecek.
Proje kapsamında geri saha alanına bağlantılı olacak şekilde 11 x 17 m boyutlarında toplam 187 m²’lik alanda “Beach Club” Tesisi yapılacak. Yapılacak olan Beach Club tesisi için de bir güneşlenme alanı inşa edilecek. Güneşlenme alanı kazıklı bir platform şeklinde inşa edilecek.


LÜKS RESTORANLAR YER ALACAK
Projede kapsamında özellikle Lüks yolcu gemilerine gelen turistlere hizmet amacıyla, terminal binası, restoran ve kafeler gibi yeme-içme alanları, beach clup ve dükkanlar, misafirhane, müştemilat, atık kabul tesisi, su deposu yapılacak.
Proje alanının devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlar kapsamında olduğu ve yürürlükteki ilgili mevzuatlar ve Yap-İşlet-Devret sözleşmesi hükümleri doğrultusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden kiralama yapılacağı bildirildi.