Bodrum Haberleri

Bodrum'da Deniz Dibi Temizliği Devam Ediyor: Turgutreis'te 180 Kilogram Atık Çıkarıldı!

Bodrum Belediyesi, denizlerin ve kıyıların temizliğine katkıda bulunmak ve deniz canlılarının yaşam alanlarını korumak amacıyla 10 yıldır düzenlediği Deniz Dibi Temizliği etkinliğine devam ediyor. Etkinliğin altıncı etabı 12 Haziran Çarşamba günü Turgutreis koyunda gerçekleşti.

Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü organizasyonuyla dalış ekibi tarafından deniz dibi temizliği yapıldı. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'yi temsilen Başkan Yardımcısı Yaşar Çelikkan, Temizlik İşleri Müdürü Serkan Kanik, Karabağ Muhtarı Hakkı Aydoğan, Bahçelievler Muhtarı Fatma Akalan ve TURÇEV Bodrum yetkilileri de etkinliğe katıldı. Gönüllü dalış ekibi tarafından denizden plastik şişeler, cam şişeler, metal kutular, balıkçı ağları ve diğer atıklar toplandı.

Toplanan yaklaşık 180 kilogram atık, geri dönüşümü yapılmak üzere Konacık Mahallesi'ndeki 1. Sınıf Atık Merkezi'ne götürüldü.

Kumbahçe'de başlatılan deniz dibi temizliği çalışması, sırasıyla Yalıkavak, Bitez, Ortakent, Akyarlar ve Turgutreis'te de yapıldı. Ağustos ayına kadar 13 ayrı koyda temizlik çalışmaları yapılması planlanıyor.
Bir sonraki temizlik 26 Haziran Çarşamba günü Gümüşlük sahilinde gerçekleştirilecek.

Bodrum Belediyesi'nden Mesaj:

Bodrum Belediyesi yetkilileri, denizlerin ve kıyıların korunması için tüm vatandaşların desteğini bekliyor. Yetkililer, atıkların rastgele denize atılmaması ve geri dönüşüm kutularına atılması konusunda duyarlılık çağrısında bulundu.