BODRUM’DA BELEDİYE ELİYLE, KIYI DÜZENLEMESİ İDDİASI…

BODRUM’DA BELEDİYE ELİYLE, KIYI DÜZENLEMESİ İDDİASI…
 İNTERNET EDİTÖRÜ
-Bodrum’da yayımlanan “Bodrumhaber.Com” adlı internet sitesi Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’nde Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Candan Topdemir’in işlettiği Cano’nun Yeri adlı işletmenin önünde belediyeye ait araçlar ve personel tarafından kıyı düzenlemesi yapıldığı iddiasını gündeme taşıdı.-Basında yer alan haberler sonrasında harekete geçen Bodrum Belediyesi ekiplerinin sahile dökülen kumu kaldıracağı bildirildi.

Bodrum’da yayımlanan “Bodrumhaber.Com” adlı internet sitesi Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’nde Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Candan Topdemir’in işlettiği Cano’nun Yeri adlı işletmenin önünde, belediyeye ait araçlar ve personel tarafından kıyı düzenlemesi yapıldığı iddiasını gündeme taşıdı.
Haberde, şu ifadelere yer verildi:
Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’nde, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Candan Tademir’in işlettiği Cano’nun Yeri adlı işletmenin önünde, belediyeye ait araçlar ve personel tarafından kıyı düzenlemesi yapıldığı iddia edildi. Bugün saat 07.00’de yapılan düzenlemenin, Bodrum halkının parasıyla gerçekleştirildiği öne sürüldü. Geçtiğimiz günlerde Candan Topdemir’in işletmesini yaptığı Cano’nun Yeri’nin önündeki sahile servis yapamayınca, durumu sosyal medyada protesto ettiği ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sahillerdeki işgallere karşı yürüttüğü uygulamanın herkese eşit şekilde uygulanmadığını belirttiği haberi basında yer almıştı.
Mahalle sakinleri, kamu kaynakları kullanılarak yapılan bu düzenlemenin arka planını öğrenmek istediklerini belirterek, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ den açıklama bekliyor. Kentsel Tasarım Alan’ı olan bu yerde düzenlemenin yapılması için Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden ve Kıyı Kanunu kapsamında Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü’nden gerekli izinlerin alınıp alınmadığı merak konusu oldu. Dolgu yapılan yer Kıyı Çizgisi ve Kıyı Kenar Çizgisi arasında kalmaktadır. Yapılan işte kamu yararı yoktur”

BELEDİYE EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ
Basında yer alan haberler sonrasında harekete geçen Bodrum Belediyesi ekiplerinin sahile dökülen kumu kaldıracağı bildirildi. Belediye yetkilileri muhabirimize, ekiplerin söz konusu bölgedeki incelemelerinin sürdüğünü ve kısa süre içinde sahile dökülen kumun kaldırılacağı bilgisini verdiler.

SUÇ DUYURUSU ÇAĞRISI
Bu arada, Stockholm’de yaşayan gazeteci Tandoğan Uysal, Gazetemizde yer alacak köşe yazısında suç duyurusunda bulunacağını ve görevlileri gereğini yapmaya çağırdı. Gazeteci Uysal, çağrısında şu ifadelere yer verdi:
“Denizi dolduranlar hakkında suç duyurusu! Cumhuriyet Başsavcılığından denizi dolduranlar hakkında soruşturma açmasını Bodrumlular adına talepte bulunuyorum. Kumbahçe Paşatarlası’nda önceki gün Bodrum Belediyesi’ne ait araçlar ve görevliler tarafından deniz kıyısının bir işletmecinin masa, sandalye ve şezlong atma ihtiyacı doğrultusunda denizin doldurulduğu ve yasaya aykırı hareket ettiği görülmüştür. Bodrum Belediyesi’nin daha önceden belirlenmiş bir projesi olmadığı için o nedenle işletme sahibinin ve aynı zamanda CHP Bodrum Belediye Meclis üyesi olan Candan Topdemir’in isteği doğrultusunda ve Belediye’deki nüfusunu kullanarak bu doldurma işlemini yasa aykırı şekilde yaptırarak suç işlediğinin araştırılması gerekiyor. Bu denizi doldurma işleminde görevini kötüye kullananlar var ise buna göz yuman kamu görevlileri hakkında da soruşturma başlatmasını Bodrumlular adına talepte bulunuyorum. Bu soruşturma sırasında geçen yılda bu işletmecinin denizi doldurma teşebbüsü Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü müfettişleri tarafından tespit edilmiş olup ve para cezasına çarptırıldığı da kayıtlarda mevcuttur. Ancak zamanın Kaymakamı tarafından bu ceza, işletmeciye yakınlığı nedeniyle işleme sokulmayarak bu işletmeci korunmuştur. Cumhuriyet Başsavcılığı bu ilişkileri de ortaya çıkartarak, bu seneki deniz doldurmanın yine bu işletmecinin işletmesi önünde aynı enlem ve boylamda meydana geldiğinin tespit edilerek aradaki bağı bulabilir.
CHP’den Bodrum Belediye Meclis üyesi seçilen Candan Topdemir’in yasaya aykırı olmasına rağmen siyasi nüfusunu kullanarak denizi doldurma işlemiyle ilişkilendirilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığının suç duyurusunu Bodrum halkı adına yapıyorum.”

Bu haber toplam 178 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.