Bodrum’da belediyeye ait kamyonlarla, CHP’li Belediye Meclis üyesi Candan Topdemir’in işletmesinin önündeki sahile dökülen kumlar, Bodrum Kaymakamlığının talimatı ile kaldırıldı.
İddiaya göre, Bodrum’un Paşatarlası sahilinde faaliyet gösteren ve geçtiğimiz yıl da denizi doldurduğu iddialarıyla gündeme gelen CHP’li Belediye Meclis üyesi Candan Topdemir’in işletmesinin önüne bu kez Bodrum Belediyesi’ne ait kamyonlar ve iş makineleri ile kum döküldü. Kum dökülen alanın üzerine daha sonra şezlong koyulduğu görüldü.

whatsapp-image-2024-07-09-at-10-49-38-2.jpeg

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ
2024 mahalli idareler seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bodrum Belediye Meclis üyesi seçilen Candan Topdemir’in işletmesinin önüne dökülen kumlar, çevrede yaşayan vatandaşların tepkilerine neden oldu.
Sosyal medyada tepkilerini dile getiren vatandaşlar, bir belediye meclis üyesinin kendi ticari menfaati için kamuya ait araçlarını da kullanarak yasadışı bir faaliyete girişmesinin suç olduğunu ve araştırılması gerektiğini dile getirdiler.
Basında ve sosyal medya da yer alan tepkiler sonrasında, Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından plajda inceleme yapıldı.
Mahalle sakinleri ve ilçede görev yapan basın mensupları kamu kaynakları kullanılarak yapılan bu düzenlemenin arka planını öğrenmek istediklerini belirterek, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ den açıklama beklediklerini ifade ettiler.
Basında yer alan haberler ve Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği ekiplerinin tespitleri sonrasında Bodrum Kaymakamlığının talimatı ile harekete geçen Bodrum Belediyesi ekipleri, daha önce Belediye ekipleri tarafından sahile dökülen kumu ve kıyıdaki taşları kaldırdılar.
Bodrum Belediyesi yetkilileri ise yapılan çalışma kapsamında farklı işletmeler tarafından kıyıya dökülen kum ve çakıllarında kaldırıldığı bilgisini verdiler.

whatsapp-image-2024-07-09-at-10-49-38-1.jpeg

SUÇ DUYURUSU ÇAĞRISI
Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süreyle İsveç Temsilcisi olarak çalışan ve aynı bölgede işletmesi bulunan Tandoğan Uysal ise denizi dolduranlar hakkında şuç duyurusunda bulunacağını ve görevlileri gereğini yapmaya çağırdı. Gazeteci Uysal, çağrısında şu ifadelere yer verdi:
“Denizi dolduranlar hakkında suç duyurusu! Cumhuriyet Başsavcılığından denizi dolduranlar hakkında soruşturma açmasını Bodrumlular adına talepte bulunuyorum. Kumbahçe Paşatarlası’nda önceki gün Bodrum Belediyesi’ne ait araçlar ve görevliler tarafından deniz kıyısının bir işletmecinin masa, sandalye ve şezlong atma ihtiyacı doğrultusunda denizin doldurulduğu ve yasaya aykırı hareket ettiği görülmüştür. Bodrum Belediyesi’nin daha önceden belirlenmiş bir projesi olmadığı için o nedenle işletme sahibinin ve aynı zamanda CHP Bodrum Belediye Meclis üyesi olan Candan Topdemir’in isteği doğrultusunda ve Belediye’deki nüfusunu kullanarak bu doldurma işlemini yasa aykırı şekilde yaptırarak suç işlediğinin araştırılması gerekiyor.
Bu denizi doldurma işleminde görevini kötüye kullananlar var ise buna göz yuman kamu görevlileri hakkında da soruşturma başlatmasını Bodrumlular adına talepte bulunuyorum. Bu soruşturma sırasında geçen yılda bu işletmecinin denizi doldurma teşebbüsü Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü müfettişleri tarafından tespit edilmiş olup ve para cezasına çarptırıldığı da kayıtlarda mevcuttur. Ancak zamanın Kaymakamı tarafından bu ceza, işletmeciye yakınlığı nedeniyle işleme sokulmayarak bu işletmeci korunmuştur.
Cumhuriyet Başsavcılığı bu ilişkileri de ortaya çıkartarak, bu seneki deniz doldurmanın yine bu işletmecinin işletmesi önünde aynı enlem ve boylamda meydana geldiğinin tespit edilerek aradaki bağı bulabilir. CHP’den Bodrum Belediye Meclis üyesi seçilen Candan Topdemir’in yasaya aykırı olmasına rağmen siyasi nüfusunu kullanarak denizi doldurma işlemiyle ilişkilendirilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığının suç duyurusunu Bodrum halkı adına yapıyorum.”

BODRUM'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU BODRUM'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

whatsapp-image-2024-07-09-at-10-49-38.jpeg

BELEDİYE VE BEN HUKUKSUZ BİR ŞEY YAPMADIK
CHP’li Bodrum Belediye Meclis üyesi Candan Topdemir’in ise muhabirimize uygulamanın kendisine özel olmadığını, Bodrum Belediyesinin sahil düzenlemesi kapsamında işletmelere bu tür destekler verdiğini belirterek, şunları söyledi:
“Belediyemiz ve ben hukuksuz bir şey yapmadık. Yapılan rutin bir uygulama, Belediyemiz kıyıda zaman zaman düzenleme yapıyor. Ben o bölgede 3 yıldır işletmecilik yapıyorum. 2 kadın işletmeciden birisiyim. Devletimiz, Kaymakamlık ve Valilik aynı bölgede işletmesi bulunan Tandoğan Uysal’ın köşe yazısı sonrasında kıyıda bulunan taşları kaldırttı”

Editör: Beritan Yücel