Meteoroloji'nin sağanak uyarısının ardından Bodrum’da aralıklarla sağanak yağış etkili oldu. Yollarda oluşan su birikintileri sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Kuzu yüklü tır devrildi: Hayvanlar telef oldu Kuzu yüklü tır devrildi: Hayvanlar telef oldu

Sağanağa aldırmada süratli şekilde ilerleyen sürücüler ise kazalara neden oldu.

screenshot-4.png

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde takip mesafesini ihlal ederek ilerleyen bir kamyonet, aynı istikamete giden ve su birikintisine gelince yavaşlayan cipe çaptı. Kaza, maddi hasarla atlatıldı. Yağmura yollarda yakalanan vatandaşlar ise sığınacak yer aradı.

screenshot-5.png

Bodrum Belediyesi görevlileri, yağış anında tedbirler alarak sorunların önüne geçmeye çalıştı. Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri, Halkla İlişkiler Birimi, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri ve Fen İşleri ekipleri, yağışın etkilerini en aza indirmek için koordineli bir şekilde çalıştı.

Taşkın riskine karşı dere yatakları kontrol edilerek, yağmur esnasında taşan rögarların etrafı temizlendi. Ana arterlerde yapılan kontrollerde araçların geçişini engelleyen toprak ve taş birikintileri toplanırken, yağış nedeniyle olumsuzlukların yaşandığı mahallelere müdahalede bulunuldu.

EKİPLER GÜN BOYU BÖLGELERİ KONTROL ETTİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bağlı Saha Çözüm ve Koordinasyon ekipleri ise olumsuzluklara karşı önlem almak için gün boyunca Bodrum’un farklı mahallelerini dolaştı. Çağrı merkezi ve diğer iletişim kanalları üzerinden gelen şikayetleri de değerlendiren ekipler, tüm taleplere anında yanıt vererek ilgili birimlere iletti.

Kaynak: İHA