Bodrum Belediye Meclisi Ocak ayı olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Bitez Mahallesi’nde Cemevi için ‘olur’ veren meclis, bir diğer gündem maddesinde yer alan Bodrum’daki canlı müzik yapılan mekanlar ile ilgili de kriterleri belirledi. Meclis’te konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kanal İstanbul konusundaki görüşünü de paylaştı.

Yoğun bir gündem ile toplanan Ocak ayı meclisi Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Başkanlığından Konacık Mahallesinde bulunan Herodot Kültür Merkezinde düzenlendi. Toplantıya, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Meclis üyelerinin ve vatandaşların yeni yılını kutlayarak konuşmasına başlayan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, geçtiğimiz günlerde Kanal İstanbul Projesine ilişkin ÇED Raporu itiraz dilekçesi verdiklerini söyledi. Projenin gereksiz bir israf ve gelir kaybı olduğunu dile getiren Başkan Aras, “O projeye harcanacak paranın 1 milyar TL.’nı Bodrum’a aktarsalar ilçenin birçok sıkıntısı giderilir” ifadelerini kullandı. 

Cemevi Ortak Hizmet İle Yapılacak 

Aralık 2019 olağan meclis toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen, mülkiyeti Belediyeye ait Bitez Mahallesi’nde kayıtlı ve imar planında “İbadet Yeri” olarak ayrılan taşınmazın Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği’ne tahsis edilmesi teklifine ilişkin komisyon raporu da Bodrum Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısında görüşüldü. Komisyon raporunda herhangi olumsuz bir durumun olmadığını ifade eden Başkan Aras, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nda ibadethane yapımı, bakımı ve dernek-vakıflarla ortak projeler geliştirebileceğine ilişkin maddeleri hatırlatarak şunları dile getirdi; “Ortak Hizmet Projesi yoluyla Cemevi yaptırılması, sosyal, kültürel ve eğitim maksatlı projeler geliştirilmesi amacıyla Bodrum Belediyesi ve Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği arasında 25 yıl süreli ortak hizmet protokolü yapılması için yetki verilmesini Meclisimizden istiyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde bu şekilde yapılan emsal projeler olduğunu biliyoruz. Bu projenin ortak yürütülmesi demek iki tarafından konuya katkı koyması demektir.”

Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

"Emerald Azzurra" ABD'li yolcuları ile Bodrum'da "Emerald Azzurra" ABD'li yolcuları ile Bodrum'da

Neyzen Tevfik Caddesi Bar Bölgesi Dışına Çıkarıldı

Aralık Meclisinde alınan karar gereği İçkili Yer Bölgelerini Belirleme Komisyonu’na havale edilen, Bodrum Yarımadası’nda gürültü sorununun önüne geçilebilmesi için Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği çerçevesinde yeni kriterlerin belirlenmesi ve uygun planlamaların yapılmasına ilişkin yapılan çalışma da gündemin bir diğer maddesiydi. İlgili komisyonun aldığı karar doğrultusunda açıklama yapan Başkan Aras şunları ifade etti; “Bodrum merkezde, Neyzen Tevfik’i bar bölgesinden, canlı müzik bölgesinden çıkardık. Çünkü o bölge özellikle arka bölgedeki konutlara ve marina bölgesine yakın olması ve sabah erken saatlere kadar orada ciddi bir gürültünün olması ister istemez o bölgenin cazibesini yok etti. O bölgedeki mevcut işletmelerin ruhsatları iptal olana kadar yada kapanana kadar devam edecek ancak bundan sonra o bölgeye bar ruhsatı verilmeyecek. Diğer bölgelerde de çevreye bir rahatsızlık verilmediği ve gürültü yapılamadığı sürece sıkıntı yok. O bölgelerde ekiplerimiz ses denetimi yapmaya devam edecek ve desibel aşımı yapanların ruhsatları iptal edecek. Belediye’nin canlı müzik ruhsatı verdiği birçok işletme sanki elinde bar ruhsatı varmış gibi hareket ediyor. Bu konuda yaptığımız çalışmalarla, yetkileri uygulamanın elinde topladık.”

Editör: Gazete Muğla