Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Bodrum’da dalgıçlar deniz dibi temizliği yaptı. Yalıçiftlik koyunda yapılan deniz temizliğinde 13 dalgıç koydan 180 kg kompozit, metal, cam gibi malzemelerden oluşan çeşitli atığı kıyıya çıkardı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Denize en çok mavi yakışır kampanyamız üç yıldır devam ediyor. Bodrum koylarını tek tek temizliyoruz” dedi.

Koylar üç yıldır temizleniyor

Bodrum’da Halk Süt dağıtılıyor: 32 bin litrenin üzerinde süt verildi Bodrum’da Halk Süt dağıtılıyor: 32 bin litrenin üzerinde süt verildi

Yılda yaklaşık 3 milyon yerli ve yabancı turist ağırlayan Bodrum’da koyların ve deniz diplerinin temizliği başladı. Bodrum Belediyesi tarafından ‘Denize en çok Mavi yakışır’ sloganıyla bu yıl üçüncü kez düzenlediği deniz dibi temizlik kampanyasının ilk ayağı, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da katılımıyla Yalıçiftlik koyunda yapıldı. Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi tarafından gerçekleştirilen deniz dibi temizlik çalışmalarında toplam 13 dalgıç, gün boyu süren çalışmalar sonunda koydan toplam 180 kg kompozit, metal, cam gibi malzemelerden oluşan çeşitli atığı kıyıya çıkardı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Denize en çok mavi yakışır kampanyamız üç yıldır devam ediyor. Deniz temizliğine büyük önem veriyoruz. Şöyle bir baktığımızda; burada, denize atılan çöplerden daha çok özellikle denizin kenarına yakın olan işletmelerin attığı atıkları görüyoruz. Biliyorsunuz Bodrum, dünyada mavi yolculuğu başlatan yerdir. Onun için bu mavi yolculuk, bu denizlerden başladıysa bu denizlerimiz bir ömür, bizden sonraki nesillere de hizmet etmeye ve güzelliklerini sergilemeye devam etsin. Bütün çabamız bunun üzerine.” dedi.

Editör: Gazete Muğla