Müzeyi ziyaret edenlerden en fazla ilgiliyi ise Bodrum Kalesi'nin adeta simgesi haline gelen Tavus kuşları görüyor.
Deniz, kum ve güneşin yanı sıra kültür turizmiyle de ön plana çıkan ilçede, Bodrum Kalesi bayram tatilinde en çok ziyaret edilen alanlardan oldu.
İkinci etap restorasyon çalışmaları bir süre önce tamamlanan müzede, İngiliz, İtalyan, Alman, Fransız ve İspanyol Kuleleri ile Uluburun, Gelidonya, Bozburun, Yassıada, Serçe Limanı sualtı batıkları ve Karyalı Prenses Sergi Salonu yer alıyor.
Ramazan Bayramı tatili için Bodrum’a gelen yerli ziyaretçilerin yanı sıra Yunanistan'ın Rodos, İstanköy ve Kilimli Adaları'ndan gelen Yunanlı ve yabancı turistler de müzeye büyük ilgi gösterdi.
Cam Batığı, İngiliz Kulesi, Komutan Kulesi, Karyalı Prenses, Uluburun Batığı ve hazine odası, Lüle Taşı Odası, sikke ve mücevherlerin sergilendiği salon, Yılanlı Kule, Şapel Kulesi ve zindanların açık olduğu Bodrum Müzesi'nde zaman yolculuğuna çıkan ziyaretçilerin, en çok zindanlar ve Uluburun Batığı'na ilgi gösterdiği görüldü.
Müzeyi ziyaret edenlerden en fazla ilgiliyi ise Bodrum Kalesi'nin adeta simgesi haline gelen Tavus kuşları görüyor. Müzesinin simgesi halile gelen tavus kuşlarının tarihi eselerin arasında dolaşmasını yerli ve yabancı turistlerin görüntüleyemeye çalıştığı görüldü.
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ne 308 bin ziyaretçi
Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Saint John Şövalyeleri'nin inşa ettiği Bodrum Kalesi'nde kurulu Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi geçen yıl 308 bin ziyaretçi ağırlamıştı.