Bodrum Belediyesi, Mimarlar Odası Bodrum Temsilciği ve Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı’nın işbirliğiyle 12-13 Aralık 2017 tarihlerinde Bodrum Bardakçı koyundaki Azka Otel’de yapılması planlanan Uluslararası Bodrum Kale Çalıştayı öncesi basın toplantısı düzenlendi.

Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Şube Başkanı Cevat Kalfa ile Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı Temsilcisi Özay Kartal, basın mensuplarına bilgi verdi.

Çalıştay süresince yurt içinden ve yurt dışından çok önemli bilim adaları, akademisyenler ve kültür bakanlığı yetkililerinin Bodrum’da olacaklarını belirten Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı Temsilcisi Özay Kartal, “Bu çalıştayımızda, Bodrum için ve dünya ölçeğinde büyük öneme sahip Bodrum Kalesi’nin tadilatının en iyi şekilde nasıl yapılabileceğini konuşacağız” dedi.

TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Şube Başkanı Cevat Kalfa ise açıklamasında; “2017 Ekim ayından bu yana kapalı olan Bodrum Kalesi’nde uygulanmaya başlanılan restorasyon ve yenileme çalışmaları, uluslararası uzmanların katılımıyla önümüzdeki çalıştayda tartışılacak. 1986-87 yıllarında, anıtsal yapı olarak tescil edilen ve 1. derece arkeolojik sit alanı statüsü kazanan Bodrum Kalesi, 2016 yılından itibaren UNESCO Dünya Mirası Aday Listesi’nde yer almaktadır. 2014 yılında Kültür Bakanlığı, kalenin restorasyonunu ve içindeki müze işlevinin yeniden ele alınmasını öngören bir projeyi ihale etmiştir. Bodrumlular kamuyla tartışılmadan geliştirilen bu projeyle ilgili derin kaygı duymaktadır. Mimarlık ve sivil toplu örgütleri ise bu bağlamda, Bodrum’da ve başka kentlerde müellifin de katıldığı çeşitli toplantılar düzenlemiş ve konu tartışmaya açılmıştır. Bu kez 12-13 Aralık’ta, Bodrum’da gerçekleştirilecek olan çalıştay, uluslararası bir nitelik taşıyacak ve bu iki gün boyunca ağırlıklı olarak bilimsel bir tartışma ortamı oluşturulmaya çalışılacaktır.

Bodrum’da Halk Süt dağıtılıyor: 32 bin litrenin üzerinde süt verildi Bodrum’da Halk Süt dağıtılıyor: 32 bin litrenin üzerinde süt verildi

Mimarlar Odası olarak, gelecek olan uluslararası kişilere, bu konuda elimizden geldiğince proje ve teknik bilgi desteği vereceğiz” dedi.

Editör: Gazete Muğla