Bodrum Belediyesinin toplam borcu 2.3 Milyar TL...

Bodrum Belediyesinin toplam borcu 2.3 Milyar TL...
 MUHABİR
-Bodrum Belediyesinin Eylül Ayı Meclis toplantısında, Bodrum Belediyesine ait 16 Bin 200 Metrekareden oluşan 11 Parselin satışı için Bodrum Belediyesi yetki istedi.-AK Parti ve MHP grubunu red oyu verdiği, toplantıda arazilerin satışı konusunda Bodrum Belediyesine yetki verilmesi CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum Belediyesinin toplam Borcunun 2.3 Milyar TL, Alacaklarının ise 1.3 Milyar TL olduğunu belirterek,” Alacaklarımızın büyük bir kısmı kaçak yapılara kesilen cezalarla ilgili” dedi.
Bodrum Belediyesi'nin 2024 yılı Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Herodot Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda, Gökçebel, Gündoğan ve Yeniköy mahallelerindeki arsa niteliğindeki taşınmazların satışının görüşüldü.

9695-1712502303686.jpeg

Görüşme öncesinde Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, şunları söyledi:
“Bodrum Belediyemizin ve bünyesinde bulunan iştiraklerinin Kamuya ve piyasaya toplam borcu Bodrum Belediyesinin toplam Borcu 2.3 Milyar TL, Alacağımız ise 1.3 Milyar TL. Alacaklarımızın büyük bir kısmı kaçak yapılara kesilen cezalarla ilgili. Belediyemize borcu olanlara ödeme emri gönderildi. Ödeme süresi içinde ödeme yapamayanlara ise E-Haciz gönderiyoruz. Bodrum Belediye Başkanı olarak aylardır belediyeden alacağı olanlarla ve belediyenin alacakları ile uğraşıyorum” dedi.
VERGİ DAİRESİ BOŞ BİNA VE ARSA İSTİYOR
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Muğla Vergi Dairesi ile yaptıkları görüşmede, borçları ödemek için Belediyeye ait mülkleri kullanan kamu kurumlarına ait arsa ve binaları önerdiklerini anlatarak, ”Muğla Vergi Dairesi bu önerimiz kabul etmedi ve bizden borçlarımıza karşılık boş bina ve arsa talebinde bulundu. Vergi Dairesi Muğla’nın en borçlu belediyesi olduğumuzu, mülklerimiz üzerinde haciz bulunduğunu belirterek, gerekirse personel maaşlarını da haciz koyacaklarını söylediler.”
BODRUM BELEDİYESİNE AİT MÜKLERİN SATIŞI
Bodrum Belediyesine ait 16 Bin 200 Metrekareden oluşan 11 Parselin satışı için Bodrum Belediyesi olarak meclis üyelerinden yetki istediklerine işaret eden Mandalinci, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu arsaların fiyatlarını yaptığımız fiyat araştırması ile belirledik. Yetkili aldığımız takdirde bu müklleri kamuya açık, canlı yayımlanan ihalelerle satacağız. Kesinlikle değerinin altında satış yapmayacağız. Satışa çıkartılan bu 11 mülktün satışından 700 Milyon TL gelir bekliyoruz. Bu borcumuzun 3’te birine ancak denk geliyor”

9695-17125023333593.jpeg

AK PARTİ GRUBU RED OYU KULLANDI
AK Parti grubu adına yapılan konuşmalarda ise satışlara red oyu verecekleri ifade edilerek, şunlar söylendi:
“Biz Bodrumlular olarak bu parsellerin satışı sonrasında başka parsellerin satışından korkuyoruz. Belediye bugünlere yapılan savurganlıklarla geldi. Mülk satışı yerine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Ahmet Aras ile görüşerek Bodrum Limanının Belediyeye devrini sağlayalım. Yüksek faiz oranlarına rağmen neden Bodrum Belediyesi kredi çekti. Belediye mali süreci yönetemedi” dediler.
CHP Grubu ise Devletin Bodrum’da Özelleştirme İdaresi ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü aracılığı ile arazi satışı yaptığına işaret ederek, “Bizde bu satışları kabullenmiyoruz. Bu satışlarla Bodrum adeta yağmalandı” dediler.
AK Parti ve MHP grubunu red oyu verdiği, toplantıda arazilerin satışı konusunda Bodrum Belediyesine yetki verilmesi CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.
SATIŞA ÇIKARILAN TAŞINMAZLAR
Satışa çıkarılması planlanan taşınmazlar arasında Bodrum’un Gökçebel Mahallesi’nde yer alan 757 ada 1 parsel, 577 ada 145, 146, 147, 150, 151, 152, 153, 154 parseller; Gündoğan Mahallesi’nde 218 ada 1 parsel, 586 ada 8 parsel ve Yeniköy Mahallesi’nde 1223 ada 2 parsel bulunuyor. Bu taşınmazların, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre satışının yapılması öngörülüyor.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.