Gündem

BİM resmen banka kuruyor! Markete gidenler şaşırmasın

Ünlü market zinciri BİM, dijital katılım bankası kurma planlarını KAP aracılığıyla duyurdu. 22 Temmuz’dan bu yana süren hazırlıklar, bankacılık alanında yeni bir boyut kazanmayı amaçlıyor. BİM, Sermaye Piyasası Kurulu’na bu işlemle ilgili değerlendirme talebinde bulundu. Şirket, dijital bankacılık faaliyetleri ile rekabet gücünü artırmayı hedefliyor ve müşteri portföyünü genişletmek istiyor.

BİM, dijital katılım bankası kurmak için KAP’a bildirimde bulundu ve bu süreci başlattı. 22 Temmuz’da alınan karar ile bankacılık alanında yeni bir yönelime geçildi. Market zincirinin, Sermaye Piyasası Kurulu’na bu süreçle ilgili değerlendirme talebinde bulunduğu belirtildi. BİM’in bu girişimi, geniş müşteri kitlesine bankacılık hizmetleri sunma hedefini taşıyor.

22 Temmuz’da alınan kararın ardından dijital katılım bankası çalışmalarına başlayan market zinciri gündemde büyük bir yankı uyandırmayı başardı.

Şirketin yaptığı açıklamada ise, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) bu işlemin "Önemli Nitelikte İşlem" olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceği konusunda görüş talep edildiği belirtildi.

ARTIK BANKASI DA OLACAK!

Hesaplı alışverişin odağı olan BİM Birleşik Mağazalar Zinciri, telekamünasyonun yanı sıra bu kez dijital katılım bankası kurmaya hazırlanıyor.

BİM’in Dijital Bankacılık Planları BİM, potansiyel bir dijital katılım bankasına iştirak etmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

SPK’nın, işlemin "Önemli Nitelikte İşlem" olmadığına dair görüş yazısını BİM'e ilettiği ve bu doğrultuda dijital katılım bankasına iştirak çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

(HABER MERKEZİ)