Milas Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında alınan kararla, Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş'nin 4. Grup İşletme Ruhsatlı Kömür sahası için İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı talebi çevre, doğa, doğal yaşam üzerinde oluşabilecek zararlar göz önünde bulundurularak ilgi kurumundan uygun görüş alınması şartıyla Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından değerlendirilmesi gerektiğinden meclis üyelerinin oy birliği ile ret edildi.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda saat 14.00’de başlayan ve Mart ayı meclis gündeminde bulunan, Yeniköy Kemerköy Elk. Ürt. ve Tic. A.Ş'nin uhdesindeki Sicil:86541 (ER:3381562) nolu 4. Grup İşletme Ruhsatlı Kömür sahası için, 3213 sayılı Maden Kanunu 7. maddesi kapsamında ruhsat sınırları dahilindeki 1003,90 Ha'lık alan için, 1. sınıf GSM (Gayri Sıhhi Müessese) İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı talebi; “Sınırların daha noktasal olarak tespit edilmesi, tarım alanlarının korunması, çevre, doğa, doğal yaşam üzerinde oluşabilecek zararlar göz önünde bulundurularak ilgi kurumundan uygun görüş alınması şartıyla” Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından değerlendirilmesi gerektiğinden meclis üyelerinin oy birliği ile ret edildi.

DAVA AÇILACAK

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat geçtiğimiz günlerde açıklanan zeytin alanlarını madenciliğe açan yönetmeliğe karşı olduğunu belirterek Milas Belediyesi olarak yürütmenin durdurulması yönünde dava açacaklarını söyledi.

13 ana 4 ek gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında Türk sinemasının unutulmaz ismi Fatma Girik’in adının bir parkta yaşatılması kararı alındı.

Muğla'nın 4 İlçesinde elektrik kesintisi: Muğla’da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler hangisi? Muğla'nın 4 İlçesinde elektrik kesintisi: Muğla’da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler hangisi?

MİLAS BELEDİYE MECLİSİ ŞAVAŞ’A HAYIR DEDİ

Milas Belediye meclisi üyeleri Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşa karşı olduklarını açıklayarak meclis sonunda toplu fotoğraf çekilerek savaşın bir an önce sone ermesini dilediler. Bu savaşın bir an önce sona ermesi gerektiğine değinen Başkan Tokat , Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi gerekmedikçe savaş cinayettir dedi.

FATMA GİRİK İSMİ EMEK MAHALLESİNDE PARKTA YAŞATILACAK

Meclisin bir diğer önemli konuları ise geçtiğimiz günlerde Türk sinemasının unutulmaz ismi Fatma Girik’in isminin bir parka verilmesi ve Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda jüri üyeliği ve katkısı yanında, kültür sanata yaptığı gelişim ve ilçemizin tanıtımına katkılar sağlayan İzel Rozental’a ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’ verilmesi idi.Her iki konu meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

Editör: Gazete Muğla