BERİTAN YÜCEL--Muğla’nın Fethiye ilçesinde MUÇEV Marina İmar planının iptali istemiyle Göcek Halk Meclisi’nce açılan davada Muğla 3. İdare Mahkemesi imar plan değişikliğinin iptaline karar vermişti. MUÇEV Marina İmar Planının mahkeme kararı ile iptal edilmesi üzerine; Fethiye Belediyesi tarafından verilen “İmar Durum Belgesi, Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanım İzin Belgesi” alınan karar gereğince iptal edildi.

Göcek sakinleri tarafından, Göcek Halk Meclisi önderliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına karşı, MUÇEV iskelesine ait imar planının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açılan davada Muğla 3. İdare Mahkemesi imar plan değişikliğinin iptaline karar verilmişti.

Fethiye Belediyesi, 3. İdare Mahkemesi imar plan değişikliğinin iptaline kararına uyarak İmar Durum Belgesi, Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanım İzin Belgesini iptal etti.

Datça’nın içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkıyor Datça’nın içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkıyor

“YASAL SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Göcek Halk Meclisince yapılan açıklamada, “MUÇEV Marina İmar Planının mahkeme kararı ile iptal edilmesi üzerine; Fethiye Belediyesi tarafından verilen “İmar Durum Belgesi, Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanım İzin Belgesi” alınan karar gereğince iptal edilmiştir.

Gerek Mahkeme heyeti tarafından verilen imar planı iptali, gerekse Fethiye Belediyesi tarafından iptal edilen izin belgeleri doğrultusunda, marina inşaatının inşaat öncesi durumuna dönmesini sağlamak için yasal sürecin takipçisi olacağımızı bilmenizi isteriz” denildi.

Göcekliler, geçtiğimiz günlerde mahkeme kararının ardından düzenlediği basın açıklamasında mahkeme kararının derhal uygulanması, bugüne kadar yapılan tüm hukuksuz ve haksız işlemlerin ve eylemlerin sona erdirilmesi talebinde bulunmuştu.

Editör: Gazete Muğla