Bedirhan Şener’in Anneannesini Öldürdüğü Cinayet Davasında Gerekçeli Karar Açıklandı Bedirhan Şener’in Anneannesini Öldürdüğü Cinayet Davasında Gerekçeli Karar Açıklandı

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Başkan Köseler’in de aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçundan gözaltı kararı verildi. Ayrıca, 17 kişi hakkında ise “ihaleye fesat karıştırma” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üyelik ve yardım” suçlamalarıyla yakalama, gözaltı, arama ve el koyma talimatı çıkarıldı.

Talimat doğrultusunda harekete geçen İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Alaattin Köseler ile birlikte toplam 20 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Yerleşkesi’ne götürülürken, polis ekiplerinin Beykoz Belediyesi’nde aramalarına devam ettiği bildirildi.

Alaattin Köseler Kimdir?

1960 yılında Paşabahçe’de doğan Alaattin Köseler, üç kuşaktır Beykoz’da yaşayan bir ailenin ferdi. İlk, orta ve lise eğitimini Beykoz’da tamamlayan Köseler, 1983 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Ankara Mamak’ta askerlik görevini tamamladıktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde yüksek lisansa başladı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi olan Köseler, evli ve bir çocuk babası.

Meslek hayatında çeşitli inşaat firmalarında şantiye şefliği ve proje müdürlüğü yapan Köseler, daha sonra kendi mimarlık ofisini kurdu. 1999 Yerel Seçimlerinde Beykoz Belediye Başkanı olarak seçilen Köseler, aynı zamanda Beykoz Spor Kulübü Başkanlığı görevini de yürüttü.

Kaynak: NTV