Bayır’da kömür ocağı projesi için süreç başlatıldı

Bayır’da kömür ocağı projesi için süreç başlatıldı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Menteşe İlçesi Bayır Mahallesinde Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan Kömür Ocağı projesi için ÇED süreci başlatıldı. Kömür bölgede bulunan Yatağan Termik Santralinde hammadde olarak kullanılacak.

Menteşe’nin Bayır Mahallesinde Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından “IV. Grup Maden (Kömür) Ocağı” projesi yapılması planlanıyor. Proje için ÇED süreci başlatıldı.

Projeye konu saha, Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı N20 paftasında yer alıyor ve saha “Orman Alanı” ve “Tarım Arazisi” kapsamında kalıyor. Proje alanına en yakın yerleşim yeri kuş uçuşu 1,7 km mesafede bulunan Salihpaşalar Mahallesi ve 3 km mesafede bulunan Bayır Mahallesi.

Ortalama 2073 kcal/kg alt ısıl değere sahip olan kömür, bölgede bulunan Yatağan Termik Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait 3x210 MW gücündeki Yatağan Termik Santralinde hammadde olarak kullanılacak ve böylece kömürden enerji üretilecek.

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; proje kapsamında yer alan kapalı işletme kömür üretimi için yerüstünde 4 adet galeri girişi açılacak.

Yatırım bedeli 99 milyon 328 bin TL olmak üzere toplam proje bedeli olarak belirlendi.

sdaffffffffff.png

Bu haber toplam 1065 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.