Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre güvenlik endeksinde Muğla’nın 81’inci sırada gösterilmesine siyasi partilerin il başkanları tepki gösterdi. Ak Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci ‘ Muğla sadece Türkiye’nin değil dünyanın en güvenli illeri arasında. TÜİK verilerinde yanlışlık olduğunu düşünüyorum” dedi. CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban “TÜİK verilerini tamamen saçma buluyorum. Terör olaylarının yaşandığı illerin dahi Muğla’dan daha güvenli gösterilmesini anlamak mümkün değil” dedi. MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz “ Muğla’nın güvenlik endeksinde Türkiye sonuncusu gösterilmesini anlamak mümkün değil. Verilerin yanlış olduğunu düşünüyorum” dedi.

Muğla Güvenlikte Sonuncu İl

TSK'dan Muğla'ya 5 helikopter TSK'dan Muğla'ya 5 helikopter

TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğü önceki gün 2015 yılı endekslerini açıkladı. Yapılan açıklamada turizm cenneti Muğla güven endeksi bakımından 81’inci sırada gösterildi. TÜİK verilerine göre bireylerin en temel ihtiyaçlardan biri olan ve diğer yaşamsal faaliyetlerini sürdürmeleri için ön koşul sayılabilecek güvenlik boyutu endeksinde en yüksek endeks değeri 0,8222 ile ilk sırada Artvin bulunurken, Sinop 0,7860 ve Gümüşhane 0,7697 değerlerini aldı. Güvenlik endeksinde 0,3210 ile son sıraya Muğla yerleşirken, bu şehri 0,4041 ile Kilis ve 0,4114 ile Antalya takip etti.

Siyasilerden Tepki

TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğünün verilerine göre Muğla’nın güvenlik endeksinde son sırada gösterilmesine siyasi partilerin il başkanlarından büyük tepki geldi. Ak Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci “Muğla sadece Türkiye’nin değil, Dünyanın en güvenli illerinden birisidir. TÜİK verilerinin tamamen yanlış olduğunu düşünüyorum. Terör olaylarının yaşandığı doğu illerinden bile Muğla’nın daha güvensiz gösterilmesini anlamak mümkün değil. 3 Şubat tarihinde il başkanları toplantısı var. Bu konuyu gündeme getireceğim ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile bu konuyu görüşeceğim. Muğla Türkiye’nin en güvenli şehridir” dedi. CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban “ TÜİK verilerini tamamen saçma buluyorum. Terör olaylarının yaşandığı illerin dahi Muğla’dan daha güvenli gösterilmesini anlamak mümkün değil. Muğla halkı o kadar çağdaştır ki güvenliğe dahi gerek duymaz” dedi. MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz “Muğla’nın güvenlik endeksinde Türkiye sonuncusu gösterilmesini anlamak mümkün değil. Verilerin yanlış olduğunu düşünüyorum. Muğla huzurlu ve güvenli bir ildir. Umarım TÜİK bu yapılan yanlıştan biran önce geri döner” diye konuştu.

Mustafa İnci

Editör: Gazete Muğla